Şeker ne kadar oldu? 5 Kilogram şeker kaç TL? 1 Kilo toz şeker ne kadar? 1 Torba şeker kaç TL?

Şeker ne kadar oldu? Türkşeker, yapılan zam oranını açıkladı. Bunun üzerine vatandaşlar, 5 Kilogram şeker kaç TL? ya da 1 Kilo toz şeker ne kadar? gibi soruları aratmaya başladı. Milyonlarca vatandaş ve üreticiler son durumu merak ediyor. 1 Torba şeker kaç TL? İşte son durum...

Şeker ne kadar oldu? 5 Kilogram şeker kaç TL? 1 Kilo toz şeker ne kadar? 1 Torba şeker kaç TL?

Türkiye Şeker Fabrikaları (Türkşeker), şekere zam yapıldığını duyurdu. Rusya Ukrayna Savaşı’nın uluslararası piyasaları etkiledi. Rusya beyaz şeker ile şeker kamışı ihracatını yasakladı. Bu durumda haliyle Türkiye'de şeker fiyuatlarına yansıdı. En son fiyatlara yüzde 25'lik zam yapılmıştı. Peki, yapılan zammın ardından şeker ne kadar oldu? Milyonlarca insan fiyatlardaki değişim hakkında detaylı araştırma yapıyor. 5 Kilogram şeker kaç TL? ve 1 Kilo toz şeker ne kadar? gibi sorulara yanıt aranıyor. Şekere yüzde 31 zam yapıldı. 1 Torba şeker kaç TL? İşte detaylar...

Şeker ne kadar oldu? 5 Kilogram şeker kaç TL? 1 Kilo toz şeker ne kadar? 1 Torba şeker kaç TL? - Resim : 1

ŞEKER FİYATLARINDA SON DURUM

Şekere yüzde 31 zam yapıldı. Bunun üzerine kristal şeker, KDV dahil kilogramı 5,96 TL'den yüzde 31 artırarak 7,80 TL'ye çıktı.Perakende sektörü için sağlanan 5 kilogramlık toz şeker ise 45 TL' den 55 TL'ye çıktı. Tüketicinin bireysel olarak satın aldığı toz şekerin fiyat artışı yüzde 22 seviyesinde oldu. 50 kilogramlık 1 Torba şekerin fiyatı ise KDV dahil 550 lira oldu.

Şeker ne kadar oldu? 5 Kilogram şeker kaç TL? 1 Kilo toz şeker ne kadar? 1 Torba şeker kaç TL? - Resim : 2

Türkşeker şöyle açıklama yaptı:

"Raf Fiyat Garanti (RFG) Sistemi kapsamında vatandaşlarımızın uygun fiyatla paketli kristal toz ve küp şekere ulaşmasını sağlayan Türkşeker, artan maliyetleri dikkate alarak şeker fiyatında güncelleme yapmıştır.

Bu kapsamda şekerin kilogram fiyatı, 31.03.2022 tarihi itibari ile KDV dahil 7,80 TL olarak belirlenmiştir. Ayrıca imalatçı firmalarımıza destek olmak için kapasite raporu, fiili kullanım durumu gibi kriterler dikkate alınarak imalatçılarımıza yeniden şeker arzına başlanmıştır. Bu çerçevede 50 kilogramlık şekerin çuval fiyatı ise KDV dahil 550 TL olarak güncellenmiştir."