Sekiz saatlik dehşet! 4 kişiyi yaraladı

Japonya'da bir şehre inen vahşi hayvan bir kadın ve üç erkeği yaraladı, bir askeri üsse girdi ve bir havalimanındaki uçuşların alt üst olmasına neden oldu.

Sekiz saatlik dehşet! 4 kişiyi yaraladı

Japonya'nın kuzeyindeki Sapporo kentinin sokaklarına inen bir kahverengi ayı bütün gece şehirde dehşet saçtı. Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, Cuma gününün ilk saatlerinde sokaklarda görülen ayının polise birçok çağrı gelmesine yol açtığını bildiriyor.

Sekiz saat boyunca yakalanamayan vahşi hayvan dört kişiyi yaraladı, bir askeri üsse girdi ve bir havalimanındaki uçuşların alt üst olmasına neden oldu.

Sekiz saatlik dehşet! 4 kişiyi yaraladı - Resim : 1

Japon medyası, yaralıların 80'lerinde bir kadın, 70 ve 40'larında iki erkek ile bir asker olduğunu duyurdu. Asahi gazetesine göre, sokakta yürürken saldırıya uğrayan 40 yaşlarındaki erkeğin sağlık durumu ciddi. Ağır yaralı halde hastaneye kaldırılan kurbanın göğsünde, sırtında ve bacaklarında pençe izleri var.

Yerel medya, Sapporo sokaklarında dolaşan ayının görüntülerini ekrana getirirken, kışlanın kapısında ayının saldırdığı askerin de karnından ve göğsünden yaralandığı açıklandı.

Şehri cehenneme çeviren ayı son olarak bir ormana kaçtı ve yerel avcılar tarafından vuruldu. Sapporo çevre işleri müdürlüğü yetkilisi Toshihiro Hamada, ayının sokaklarda görülmesini 'sürpriz' olarak tanımladı ve kent sakinlerinden özür diledi.

Kahverengi ayılar, çoğunlukla Japonya'nın kuzeyindeki Hokkaido ormanlarında yaşıyor ancak yaz mevsiminde yiyecek bulmak için yaşadıkları alanı genişletiyor.

Kaynak: Milliyet