Sürücü kurslarına zam yolda

Sektör temsilcileri artan maliyetlerin ardından sürücü kurslarına zam gelmesinin önemli olduğunu kaydetti. Gelecek dönemlerde ehliyet alacak vatandaşlar sürücü kurslarının fiyatlarını araştırıyor. Sürücü kurslarında önümüzdeki sene sınavların zorlaşması ile de masrafların artması bekleniyor. Peki, son durum ne? İşte detaylar...

Sürücü kurslarına zam yolda

Sektör temsilcileri 2022 yılındaki enflasyon rakamları ve artan enerji maliyetlerinin ardından yeterince zamlanmayan sürücü kurslarında yeni tarifelerin yolda olduğuna dikkat çekti.

2023 yılında ‘B sınıfı’ ehliyet fiyatlarının 6 bin lira seviyelerine çıkma ihtimalinin yüksek olduğu kaydedildi.

Konuyla ilgili kaynaklar Haziran'da bir ara zam yapıldığını ve Özel Sürücü Kursları Konfederasyonu'nun yeni bir zam konusunda taleplerini Bakanlığa bildirdiğini ifade etti. Önümüzdeki sene sınavların da zorlaşmasıyla ders sayılarının da artacağına dikkat çekilirken masrafların daha da artacağı kaydedildi. Bu varsayıma göre; şu anda 4 bin 250 lira olan en minimum kurs fiyatı 6 bin liraya yükselmezse kurslar çok zor durumda kalacak. Bu da B sınıfında yüzde 30 ile yüzde 40 seviyelerinde zam anlamına geliyor.

Uzmanlar diğer yandan zam olmaması durumunda eğitim kalitesinin düşebileceğini söyledi.

Gelecek zam öncesi vatandaşlara yapılan uyarı ile uygun kayıt fırsatlarının da yakalanabileceği dile getirildi.