Yollar göle döndü, araçlar suya gömüldü!.. Sağanak esareti

Türkiye yağışlı havanın etkisi altına girdi. Meteoroloji ve AFAD'ın uyarısı sonrası Türkiye belli bölgeleri sağanak yağışın etkisi altına girdi. Özellikle Bursa ve İStanbul'da şiddetli yağış sonrası vatandaşlar ve sürücüler zor anlar yaşadı. Bursa'nın Mudanya ilçesinde sağanak yağış hayatı felç etti. İstanbul Maltepe'de de yollar göle döndü. İBB Başkanı İmamoğlu Maltepe'deki su baskınlarına karşı yapılan altyapı çalışmalarını törenle açmış "Geçici değil kalıcı çözüm ürettik" demişti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugünkü kuvvetli yağışa karşı çok sayıda kenti uyardı. Özellikle Marmara Bölgesi'nde beklenen yağış sabah saatlerinde başladı. İstanbul Anadolu Yakası'nda etkili olan yağış sonrası Maltepe’de sokaklar göle döndü, araçlar sular altında kaldı. Bursa'da da sağanak nedeniyle Mudanya ilçesindeki Işıklı Deresi taşarken, araçlar ise sular içinde kaldı.

Maltepe'de yollar göle döndü

Maltepe'de etkili olan yağış nedeniyle yollar göle döndü. Araçlar mahsur kaldı.
İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren yağış etkili oldu. Anadolu Yakası'nda aniden bastıran yağış nedeniyle Maltepe'de yollar kısa sürede göle döndü. Altayçeşme Mahallesi'nde otomobiller yolda mahsur kaldı. Araçları kurtarmak için çalışmalar devam ediyor.

İmamoğlu "Geçici değil kalıcı çözüm ürettik" demişti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 22 Temmuz'da, Maltepe ve Kartal'ın altyapı yenilemesini çalışmalarıyla ilgili törende şu ifadeleri kullanmıştı “Bazen göz boyama, bazen cilalama dediğimiz, bir kısım bölümlerde yer altındaki işlerimiz unutulur, ihmal edilir. Ve bu, belediyecilik süreçlerinde vardır. Ama biz, bu zihniyete sahip değiliz. Ellerindeki kaynakları bu sürece harcamak yerine, başka önceliklerle uğraşmış olabilirler. İstanbulluyu yıllarca, gereksiz yere bu sefaletle baş başa bırakmış olabilirler. Biz geçici değil, kalıcı çözümler üretme konusunda kararlı olduğumuzu ifade ediyoruz. Bu vizyonumuz için, gece-gündüz çalışıyoruz”

Taksim ve Eminönü'nde vatandaşlar zor anlar yaşadı

Kentin en işlek yerlerinden Taksim ve Eminönü'nde etkili olan yağış sonrası bazı vatandaşlar zor anlar yaşadı.

İstanbul'da sabah saatlerinde boğaz çevresindeki bazı ilçelerde yağmur yağışı etkili oluyor. Sarıyer, Beykoz ve Şişli ilçelerinde etkili olduğu görülen yağış nedeniyle trafiğe çıkan sürücüler güçlük çekti.

Mısır Çarşısı'nı su bastı

Eminönü'nde etkili olan yağış sonrası Mısır Çarşısı'nı su bastı.

Yollar göle döndü, araçlar suya gömüldü!.. Sağanak esareti - Resim : 1

Esnaf iş yerlerine dolan yağmur sularını kendi imkanlarıyla temizlemeye çalıştı.

Bebek sahil yolu göle döndü

Sabah saatlerinde başlayan sağanak sonrası Bebek'te sahil yolu göle döndü.

Bursa Mudanya'da sağanak yağış hayatı felç etti

Bursa'da, sabah saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle Mudanya ilçesindeki Işıklı Deresi taşarken, araçlar ise sular içinde kaldı.

Kentte sabah saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli yağmur, hayatı olumsuz etkiledi. Mudanya'da Işıklı Deresi'nin taşması sonucu Bursa- Mudanya yolunu su basarken, araçlar ise sular içinde kaldı.

Yollar göle döndü, araçlar suya gömüldü!.. Sağanak esareti - Resim : 2

Ev ve iş yerlerini su bastı

İlçede birçok ev ve iş yerine de su doldu. Mudanya Belediyesi ekipleri, ağaç devrilmesi sonucu kapanan yolların yeniden açılması için iş makineleriyle çalışma başlattı. Bursa Valisi Yakup Canbolat ile AFAD İl Müdürü Yalçın Mumcu da Mudanya'ya gelerek Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile durum değerlendirmesinde bulundu. Sağanak, Nilüfer ilçesinde de etkili olurken, bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

Yollar göle döndü, araçlar suya gömüldü!.. Sağanak esareti - Resim : 3

Kentte yağışların akşam saatlerine kadar devam edeceğini belirten Meteoroloji İl Müdürlüğü yetkilileri; metrekareye Mudanya'da 21, Nilüfer'de 28, Gemlik'te ise 15 kilo yağış düştüğünü açıkladı.

İstanbul Valiliği uyardı

İstanbul Valiliği, sosyal medya hesabından uyarı mesajı yayımladı:

"Meteoroloji'ye göre; yarın ilk saatlerden itibaren İstanbul'da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel ve su baskınına karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır"

Tekirdağ’da birçok işyerini su bastı: 160 bin liralık hasar var

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesine bağlı Kumbağ Mahallesinde aniden bastıran sağanak yağışla beraber birçok işyeri ve evi su bastı. Yağış sonrası jandarma ekiplerince bölgede yapılan incelemede şahısların beyanına göre 160 bin liralık zarar oluştuğu ifade edildi.