Selçuk Bayraktar MÜSİAD’ın vizyoner toplantısında konuştu

Baykar Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, MÜSİAD'ın vizyoner toplantısında konuştu.

Selçuk Bayraktar MÜSİAD’ın vizyoner toplantısında konuştu

Baykar Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Ankara'da düzenlenen MÜSİAD'ın düzenlediği "Vizyoner'23 Biz'in Gücü" toplantısında konuştu.

İşte Selçuk Bayraktar'ın konuşmasından satır başları:

Bizler dünyada teknoloji ve bilimin kurucusu olan bir medeniyetiz. Mesela benim uzmanı olduğum bilimin kurucusu, Türkiye'de yaşamış bir bilim insanı kim? Gençler kardeşlerime soruyorum bilen var mı? Robotik bilimin ilk kurucusu kim? Cezeri sesini duydum.

Sosyal bilimlerdede tüm dünyayı aydınlatan bir medeniyetin çocuklarıyız. Ama maalesef bir dönem  işte 300-400 yıl kadar önce  bu liderliğimizi, öncülüğümüzü kaybetmişiz. Aşağı-yukarı bugün yaşadığımız tüm problemlerin altında da,  dünyada yaşadığımız bu adeletsizliğin bile arkasında bunun olduğunu görebiliriz.

İlk emri "Oku, yaradan rabbinin adı ile oku" olan bir medeniyetin çocukları olarak belki tam manası ile vazifemizi yerine getirmediğimizden kaynaklı olabilir sorunlar. İnşallah bizler TEKNOFEST kuşağı ile milyon milyon kardeşlerimiz ile bu bağı yeniden tesir edeceğiz ve dünyada huzurla, barış içerisinde bir nefes almış olacak.

Selçuk Bayraktar konuşmasına Baykar firmasının kuruluş hikayesini anlatarak devam etti.