Selçuk Bayraktar’dan uzay müjdesi! İlk defa tarih verildi: Tarihi açıklama: 2025’te ilk uydumuzu uzaya göndermiş olacağız

Take Off Girişim Zirvesi, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar'ın kapanış konuşmasıyla sona erdi. Katılımcılara hitap eden Selçuk Bayraktar, "18 yıl önceki çekirdek büyüdü. Bugün tüm dünyaya nam salan İHA'lar oldu. Sizler inşallah bu çekirdeğinizdeki değerlerinizle, inancınızla, ruhunuzla çok daha büyük eserlere imza atacaksınız." dedi.

Selçuk Bayraktar’dan uzay müjdesi! İlk defa tarih verildi: Tarihi açıklama: 2025’te ilk uydumuzu uzaya göndermiş olacağız

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı), Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ana yürütücülüğünde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen Take Off Girişim Zirvesi sona erdi.

18 yıl önce savunma sanayisinde dışa bağımlılık oranının yüzde 85 olduğuna dikkati çeken Bayraktar, şöyle devam etti:

“FERGANİ, ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Dünyada sadece 3 ülkenin geliştirebildiği Taaruzlu İnsansız Hava Aracı Akıncı 2019'da ilk uçuşunu yaptı. 2021'de de silahlı kuvvetlerin envanterine girdi şu anda 8 ülkeye ihraç edilmiş durumda, yoğun şekilde kullanılıyor. On binlerce saat uçtu ve ihracatı devam ediyor. 18 yıl önceki çekirdek büyüdü. Bugün tüm dünyaya nam salan İHA'lar oldu. Sizler inşallah bu çekirdeğinizdeki değerlerinizle, inancınızla, ruhunuzla çok daha büyük eserlere imza atacaksınız. Fergani uzay girişimimizdeki çalışmalarımız devam ediyor. 1,5 sene kadar oldu. Alçak yörünge uydular. Tabii biz dünyanın gittiği yere gitmiyoruz. Dünya şu anda daha çok Starlink 500-600 kilometre gidiyor. Binlerce uydu atıyorlar. Biz biraz daha ötesine” dedi.

"2025'TE İLK UYDUMUZU UZAYA GÖNDERMİŞ OLACAĞIZ"

Uzay çalışmalarına başladıklarını ifade eden Bayraktar, 2025’te ilk uydunun uzaya gönderileceğini ifade ederek, “Özel bir şirket olarak bu uyduyu tasarlamış olacağız ve küresel seyrüsefer sistemleri ve özel haberleşme uygulamaları üzerine çalışmış olacak. Tabii yine bu alanda uzay teknolojilerinde yörünge transfer araçları üzerine çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.