Özdemir Bayraktar'ın vefatından sonra sıkça paylaşılan fotoğrafta dikkat çeken detay

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar'ın vefatından sonra sıkça paylaşılan fotoğraftaki detay ortaya çıktı. Kamuflajlı, yanında oğulları Selçuk ve Haluk Bayraktar'ın da olduğu o fotoğraftaki diğer isim 2007'de şehit olan Şırnak 6. İç Güvenlik Tugayı'nda tanıştığı Yarbay Melih Gülova idi.

Özdemir Bayraktar'ın vefatından sonra sıkça paylaşılan fotoğrafta dikkat çeken detay

Selçuk Bayraktar'ın babası Özdemir Bayraktar'ın İHA ve SİHA'ların üretim aşamasında yaşadığı sıkıntılar ve çetin mücadelesi ile tarihe geçen Bayraktar'ın dün çokça paylaşılan fotoğrafının da detayları ortaya çıktı

Bir fotoğraf dikkat çekti

 İHA ve SİHA üretimi yapan Selçuk- Haluk Bayraktar babaları Özdemir Bayraktar'ın vefatını bu fotoğrafla duyurdu. Sözü edilen fotoğrafta bir de rütbeli askerin olması dikkat çekiyordu. O fotoğrafın ve İHA'ların o isimle ilgisinin sırrı da çok geçmeden ortaya çıktı.

Özdemir Bayraktar'ın vefatından sonra sıkça paylaşılan fotoğrafta dikkat çeken detay - Resim : 1

 Yarbay Melih Günova

Özdemir Bayraktar Türkiye'yi keşif ve gözetlemede uluslararası boyunduruktan kurtaracak milli bir proje yapmak istiyordu. Bölgenin şartlarını görmek için 2000'in başında Güneydoğu'ya gitti. Şırnak 6. İç Güvenlik Tugayı'nda tanıştığı Yarbay Melih Gülova da aynı konuda kafa yoruyordu.

Özdemir Bayraktar'ın vefatından sonra sıkça paylaşılan fotoğrafta dikkat çeken detay - Resim : 2

"Teröre teknolojik bir çare arıyorum" demişti

Özdemir Bayraktar'a, "Teröre karşı teknolojik bir çare bulmaya çalışıyorum" dedi. Tugay'ın bulunduğu Gabar Dağı eteklerinde hemen bir teknoloji atölyesi kuruldu. Özdemir Bayraktar ile oğulları ve mühendisler iki yıl boyunca bu atölyede çalıştı. Prototipler hazırlandı, uçuruldu. Döner kanatlı ilk mini İHA Malazgirt bu atölyede yapıldı.

 

Yarbay Melih Gülova teröristlerin tuzağında şehit düştü

Özdemir Bayraktar ile yakın dost olan Yarbay Melih Gülova 2007 Haziran'ında Şırnak'ta teröristlerce uzaktan patlatılan bir bombayla şehit düştü.

Özdemir Bayraktar'ın şehit yarbay için hazırladığı panonun altında yazdıkları: Acını unutmadım, sözüm söz! Seninkilere rağmen bu projeleri evlatlarıma sunacağım. Kanını dökenlere hasımım, dostlarına hısımım

Özdemir Bayraktar'ın vefatından sonra sıkça paylaşılan fotoğrafta dikkat çeken detay - Resim : 4

Özdemir Bayraktar: Komutanın vasiyetini tamamladık

Komutanın ölümünün ardından Özdemir Bayraktar ve ekibi çalışmalarını daha da hızlandırdı. 2014'te ilk İHA TSK envanterine alınırken Özdemir Bayraktar şehit arkadaşını, "Bu projeler, bu başarılar aslında onların eseridir. Komutanın vasiyetini tamamladık" diyerek andı.