Sele kapılan kadın tır sayesinde hayatta kaldı

İzmir'in Buca ilçesinde sel sularının sürüklediği Bahtiye Tuna, park halindeki TIR'ın altında sıkışırken, vatandaşlar ve emniyet güçlerinin müdahalesiyle kurtarıldı.

Dün akşam saatlerinde başlayan ve gece yarısı etkisini arttıran sağanak, başta Buca ve Karabağlar olmak üzere çok sayıda ilçede sele neden oldu. Buca ilçesi Evka-1 Mahallesi'ndeki Gaziosmanpaşa ve Özbekistan Caddeleri'nin kesiştiği kavşakta ise Bahtiye Tuna sel sularına kapıldı.

Vatandaşlar yardımına koştu

Suda sürüklenen Bahtiye Tuna, yokuşu tırmanamadığı için sürücüsü tarafından Özbekistan Caddesi üzerine park edilen tırın altına sıkıştı. Tuna'nın çığlığını duyan çevre sakinleri durumu polise haber verdi. Bu sırada bölgede olan bekçiler ile vatandaşlar kadının yardımına koştu.

Hayati tehlikesi bulunmuyor

Tuna, sıkıştığı yerden kurtarılarak, polis aracıyla Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Vücudunda sürüklenmeye bağlı ezikler ile yaralanmalar olduğu belirtilen Tuna'nın hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Bahtiye Tuna'nın selde sürüklendiği ve kurtarıldığı anlar ise çevredekiler tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

"Tek duamız iyi olması"

Tuna'yı sıkıştığı tırın altından çıkaran vatandaşlardan Fırat Cenkçi, o anları anlattı. Tırın park halinde olmasının büyük bir şans olduğunu söyleyen Cenkçi, "Dün işten geldik, yemek yapıyordum, çığlık duydum. Dışarıya baktığımda sel sularını ve ablamızın tırın altına girdiğini gördüm. Sonrasında elemanlarımla birlikte ben de hemen aşağıya indim. Hep beraberce sıkıştığı yerden çıkardık. Çok ıslanmıştı ve ceketlerle üzerini kapattık.

Ardından da polis arabasıyla hastaneye kaldırdılar. İlk çıktığında bilinci kapalıydı. Ardından ilkyardım yapıldıktan sonra hastaneye kaldırıldı. Üzüntüden dün yemek yiyemedim. İştahım kalmadı. Tek duamız teyzenin iyi olmasıydı. Biz insanlık görevimizi yaptık ancak ölümün de çok yakın olduğunu anladık. Eğer tır hareket halinde olsaydı çok daha kötü sonuçları olabilirdi. İzmir'de altyapı sorunu olduğu için bu caddeyi de her yağmurda sel alıyor dedi.