Selfie çekerken telefonunu baraja düşürünce olanlar oldu! Yetkilinin o hareketi herkese yok artık dedirtti!

Hindistan’da selfie çekerken cep telefonunu baraja düşüren Hintli bir hükümet yetkilisi, telefonunu bulmak için barajın 1 milyon litre suyunu boşalttırdı. Olayın ardından hakkında soruşturma açılan yetkili, görevden alındı.

Selfie çekerken telefonunu baraja düşürünce olanlar oldu! Yetkilinin o hareketi herkese yok artık dedirtti!

Hindistan’ın merkez eyaletlerinden olan Chhattisgarh'ın Kanker kentinde görevli olan bir gıda müfettişi olan Rajesh Vishwas, Kherkatta Barajı'nda özçekim yaparken telefonunu suya düşürdü.

Bunun üzerine 1200 dolar değerindeki telefonunu bulmak için harekete geçen Vishwas, önce dalgıç kiralayarak telefonunu aradı.

BARAJ SUYUNU BOŞALTTIRDI

Telefonunu bu şekilde bulamayan Vishwas, çabaların sonuçsuz kalması üzerine ücretini ödediği dizel yakıtlı su pompasını devreye soktu. Pompanın kullanılmasıyla barajdan 3 günde 2 milyon litre su boşalttı.

Olayın ardından görevi kötüye kullanmaktan hakkında soruşturma açılan 32 yaşındaki Vishwas, görevden alındı. Vishwas, telefonunda gizli hükümet belgeleri olduğunu ileri sürdü.

Selfie çekerken telefonunu baraja düşürünce olanlar oldu! Yetkilinin o hareketi herkese yok artık dedirtti! - Resim : 1

SUYU ÇİFTÇİLER KULLANACAK

Vishwas, suyu boşaltmak için bir baraj yetkilisinden "sözlü izin" aldığını; yetkilinin, pompalanan suyun civardaki bir sulama kanalına yönlendirilerek çiftçilerin kullanımına sunulacağını söylediğini iddia etti. Hükümet yetkilileri ise böyle bir iznin alınmadığını dile getirdi.

GÖREVLİLERİ TEHDİT ETMİŞ

Yerel medya, sulama departmanı görevlilerinin suyu boşaltmayı reddettiğini ancak Vishwas'ın kendilerini tehdit etmesi üzerine mecburen talebi kabul ettiklerini aktardı.

Boşaltılan suyun 600 hektarlık tarım arazisine yetecek miktarda olduğu kaydedildi.