'Şemsiye ile uçan adam' yıllar sonra, yeniden: 5 metre uçtu, o anlar kamerada...

Erzurum'un Palandöken ilçesinde 30 yaşındaki Burak Abuç, rüzgarlı havada iş yerinin önünde havalanan şemsiyeyi tutmak isterken şemsiyeyle beraber 5 metre kadar savruldu. Savrulmanın etkisiyle yaralanan Abuç 2 gün hastanede tedavisinin ardından taburcu edildi. Video ise sosyal medyada yayılmasıyla birlikte ilgi odağı oldu. Kullanıcılardan videoya 'Şemsiye ile uçan adam'ın tekrar yaşandığı şeklinde yorumlar geldi.

İlginç olay, 2 Ağustos'ta, ilçenin Yıldızkent semtindeki bir manavda meydana geldi. Şiddetli rüzgar nedeniyle havalanan şemsiyeyi bırakmayan manav çalışanı evli ve bir çocuk babası Burak Abuç, onunla birlikte havalandı. İş yerinin güvenlik kamera görüntülerine de yansıyan olayda Abuç, manavın önünden 3 metre kadar havalanıp, 5 metre uzaklıktaki refüje kadar uçtu.

Düşmesi ile şemsiyeyi bırakan Abuç yaralandı. İş yerinde çalıştığı arkadaşlarının ihbarıyla gelen ambulans ile hastaneye kaldırılan Burak Abuç, iki gün kontrol altında tutulduktan sonra taburcu edildi.

'Şemsiye ile uçan adam' yıllar sonra, yeniden: 5 metre uçtu, o anlar kamerada... - Resim : 1

"ŞU AN DURUMU İYİ"

Arkadaşlarının ölümden döndüğünü söyleyen iş yeri çalışanlarından Lokman Aydın, "Aniden rüzgar çıktı. Şemsiyeyi kapatmak isterken onunla birlikte uçtu. Belinin üzerine düşünce yaralandı. İki gün hastanede kaldıktan sonra taburcu edildi. Şu an durumu iyi. Kendisini çağırdığımız ambulansla hastaneye kaldırdık. Arazide bulduğumuz şemsiye de parçalanmıştı" dedi.

Öte yandan olay kısa sürede sosyal medyada ilgi odağı oldu. 

'Şemsiye ile uçan adam' yıllar sonra, yeniden: 5 metre uçtu, o anlar kamerada... - Resim : 2

“ŞEMSİYE İLE UÇAN ADAM” GÜNDEM OLMUŞTU

2019 yılında Kadirli ilçesinde çıkan hortumda, çalıştığı sebze halinde gölgelik şemsiyenin hortuma kapılarak havalanması ve o esnada şemsiyenin üzerine çıkan işçi Sadık Kocadallı’nın de şemsiye ile birlikte 4 metre havalanması güvenlik kameralarına yansımış, Kocadallı “Şemsiye ile uçan adam” olarak Türkiye gündeminde uzun süre kalmıştı.

'Şemsiye ile uçan adam' yıllar sonra, yeniden: 5 metre uçtu, o anlar kamerada... - Resim : 3