Beşiktaş Galatasaray CANLI İZLE

Trendyol Süper Lig’in 28.haftasındaki derbi maçında Beşiktaş – Galatasaray karşılaşıyor. Futbolseverler Galatasaray – Beşiktaş canlı izle Galatasaray – Beşiktaş şifresiz canlı izle aramalarını sıklaştırdı. Maçı izlemek isteyenler Galatasaray – Beşiktaş canlı izle aramasıyla maçı izleyeceğine dair bilgi arıyor. Galatasaray – Beşiktaş canlı şifresiz nasıl izlenir? Peki, Galatasaray – Beşiktaş maçı saat kaçta, hangi kanalda? Galatasaray – Beşiktaş şifresiz izleme linki...

Beşiktaş Galatasaray CANLI İZLE

Trendyol Süper Lig’in 28.haftası derbiye sahne oluyor. Şampiyonluk yarışından kopan Beşiktaş ile şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray karşı karşıya geliyor. Beşiktaş, üçüncülük mücadelesinde Galatasaray’ı evinde yenmek ve taraftarını mutlu etmek istiyor. Fenerbahçe’nin Hatayspor’u yenmesinin ardından ikinci sıraya gerileyen Galatasaray, Beşiktaş’ı yenerek yeniden liderlik koltuğuna oturmayı amaçlıyor.

BEŞİKTAŞ GALATASARAY MAÇI HANGİ KANALDA SAAT KAÇTA?

Trendyol Süper Lig’in 28.haftasında Beşiktaş ile Galatasaray karşı karşıya geliyor. Beşiktaş- Galatasaray maçı 3 Mart Pazar günü İstanbul’daki Tüpraş Stadyumu’nda oynanıyor.

Saat 19.00’da başlayan Beşiktaş – Galatasaray maçını hakem Halil Umut Meler yönetiyor. Meler’in yardımcılıklarını ise Mustafa Emre Eyisoy ve Kerem Ersoy yapıyor. Maçın dördüncü hakemliğini ise Bahattin Şimşek üstleniyor.

VAR koltuğunda Koray Gençerler, VAR Support olarak EMRE KARGIN, AVAR olarak Aleks Taşcıoğlu ve Alper Çetingörev yapıyor.

Beşiktaş Galatasaray maçı BeIN Sports HD 1 kanalından şifreli yayınlanıyor.

Beşiktaş Galatasaray şifresiz canlı nasıl izlenir? araştırması yapılıyor. Beşiktaş Galatasaray maçını canlı izlemek için Digiturk ve TODD üyeliği gerekmektedir.

BEŞİKTAŞ GALATASARAY MAÇINI ŞİFRESİZ CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

BEŞİKTAŞ GALATASARAY MAÇI İLK 11’LERİ

Beşiktaş: Mert, Onur, Necip, Colley, Masuaku, Al Musrati, Amartey, Rashica, Ernest Muçi, Cenk Tosun, Semih Kılıçsoy.

Galatasaray: Muslera, Kaan, Davinson, Nelsson, Köhn, Torreira, Kerem Demirbay, Barış Alper, Mertens, Kerem, Icardi.

BEŞİKTAŞ’IN TRENDYOL SÜPER LİG’DEKİ SON DURUMU

Süper Lig'de çıktığı 27 maçta 14 galibiyet, 4 beraberlik, 9 yenilgi yaşayan Beşiktaş, 46 puan ve averajla haftaya dördüncü sırada girdi.

GALATASARAY’IN TRENDYOL SÜPER LİG’DEKİ SON DURUMU

Ligde geride kalan 27 maçlık bölümde 23 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi yaşayan Galatasaray, 72 puan topladı. Galatasaray, haftaya en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 1 puan gerisinde 2.sırada yer alıyor.

BEŞİKTAŞ’IN GALATASARAY MAÇI EKSİKLERİ

Beşiktaş’ta sakatlığı bulunan Tayfur Bingöl'ün yanı sıra sarı kart cezalısı Gedson Fernandes ile Bakhtiyor Zaynutdinov, yarın kadroda yer almayacak.

Beşiktaş'ta 6 futbolcu, Galatasaray derbisi öncesinde sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Siyah-beyazlılarda Necip Uysal, Jonas Svensson, Arthur Masuaku, Daniel Amartey, Semih Kılıçsoy ve Demir Ege Tıknaz, yarın kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecek ve Süper Lig'in 29. haftasında Gaziantep FK ile deplasmanda yapılacak karşılaşmada forma giyemeyecek.

Beşiktaş Galatasaray CANLI İZLE - Resim : 1

GALATASARAY’IN BEŞİKTAŞ MAÇI EKSİKLERİ

Galatasaray’da sakatlığı bulunan Hakim Ziyech, Zaha ve Serge Aurier, Beşiktaş maçında forma giyemeyecek. Galatasaray'da Davinson Sanchez, Kaan Ayhan, Kerem Aktürkoğlu ve Sergio Oliveira ise müsabaka öncesi sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Bu futbolcular, yarınki karşılaşmada kart görmeleri durumunda Çaykur Rizespor mücadelesi öncesi cezalı duruma düşecek.

BEŞİKTAŞ SON 6 MAÇINDA YENİLMEDİ

Beşiktaş, tüm kulvarlarda oynadığı son 6 müsabakada mağlup olmadı. Siyah-beyazlılar, ligde ve Türkiye Kupası'nda çıktığı bu karşılaşmalarda 5 galibiyet ve 1 beraberlik yaşadı.

Portekizli teknik adam Fernando Santos yönetiminde ilk derbisine çıkacak Beşiktaş, son 4 resmi maçında ise kalesinde gol görmedi.

BEŞİKTAŞ’IN İÇ SAHA KARNESİ

Beşiktaş, sahasında oynadığı 13 maçta 8 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet yaşadı. Deplasmandaki 14 karşılaşmada 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 6 mağlubiyet yaşayan siyah-beyazlıların iç sahada daha etkili olduğu görülüyor.

Beşiktaş, bu sezon sahasında yaptığı müsabakalarda 13 puan kaybetti.

Ligdeki 27 maçta 14 galibiyet, 4 beraberlik alan siyah beyazlılar, 9 karşılaşmadan da mağlubiyetle ayrıldı. Beşiktaş, bu performansıyla 46 puan elde etti.

Süper Lig'de bu sezon sahasında 13 maça çıkan Beşiktaş, 8 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyetle 26 puan toplayabildi. Siyah-beyazlılar, bu sezonki iç saha maçlarında 20 gol atarken, kalesindeki 11 gole engel olamadı.

FERNANDO SANTOS’UN İLK DERBİSİ

Siyah-beyazlıların Portekizli teknik direktörü Fernando Santos, ilk kez derbi heyecanı yaşıyor. Fernando Santos, siyah-beyazlıların başında lig ve kupada Tüpraş Stadyumu’nda 6 maça çıktı. Bu karşılaşmalarda 5 galibiyet, 1 beraberlik alan Kartal, mağlubiyet yüzü görmedi.

Söz konusu mücadelelerde fileleri 13 kez sarsan Beşiktaş, rakiplerine ise gol izni vermedi.

Beşiktaş Galatasaray CANLI İZLE - Resim : 2
Fernando Santos

 

Portekizli teknik adam, kendisinden önce bu sezon görev yapan teknik direktörler Şenol Güneş, Burak Yılmaz, Rıza Çalımbay ve Serdar Topraktepe'yi gol yeme oranında geride bıraktı.

Santos öncesinde oynanan 31 resmi maçta 45 gol yiyen siyah-beyazlıların maç başına gol yeme oranı 1,45 olarak kayıtlara geçti.

Siyah-beyazlı takımla sezona başlayarak lig ve Avrupa'da toplam 15 maça çıkan Şenol Güneş'in çalıştırdığı Beşiktaş 18 gol yerken, siyah-beyazlılar 6 maçta görev yapan Burak Yılmaz'la 10, 7 maçta teknik direktör olarak görev alan Rıza Çalımbay'la 13, Serdar Topraktepe'yle ise 3 maçta kalesinde 4 gol gördü.

Bu teknik adamlar arasında gol yeme oranı en yüksek isim 1,85'le Rıza Çalımbay olurken, tecrübeli teknik direktörü 1,66'yla Burak Yılmaz, 1,33'le Serdar Topraktepe, 1,2'yle Şenol Güneş izledi.

11 maçta kalesinde 6 gol gören Fernando Santos'un Beşiktaş'ının gol yeme oranı ise 0,54 oldu.

GALATASARAY TEKNİK DİREKTÖRÜ OKAN BURUK’UN 7.DERBİSİ

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Trendyol Süper Lig’in 28. haftasında Galatasaray ile Beşiktaş maçıyla kariyerindeki 7.derbisine çıkıyor.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, bu maçla birlikte sarı-kırmızılıların başında 7. derbisine çıkacak. Geçtiğimiz sezon takımın başına geçen Buruk, Fenerbahçe ve Beşiktaş ile oynadığı 6 derbide 4 kez kazanırken, 1 defa mağlup oldu, 1 maçta da berabere kaldı.

Sarı-kırmızılıların teknik direktörü, Beşiktaş'a karşı ise 2 galibiyet, 1 mağlubiyet aldı.

Okan Buruk, antrenörlük kariyerinde Beşiktaş’a karşı daha önce Elazığspor, Gaziantepspor, Sivasspor, Akhisarspor, Başakşehir ve Galatasaray'ın başındayken rakip oldu. Buruk’un takımları, bu müsabakalarda 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 9 mağlubiyet aldı.

Galatasaray altyapısında yetişen Okan Buruk, futbolculuk kariyerinde 2004-2006 yılları arasında Beşiktaş forması da giymişti.

Beşiktaş Galatasaray CANLI İZLE - Resim : 3
Okan Buruk

 

BEŞİKTAŞ’IN GALATASARAY MAÇINDAKİ GOL UMUDU SEMİH KILIÇSOY

Siyah-beyazlı takımın Portekizli çalıştırıcısı Fernando Santos’un, Galatasaray karşısındaki en büyük kozu genç futbolcu Semih Kılıçsoy olacak. Bu sezon ligde 14 müsabakada görev alan ve son 10 maçta ise 9 gol, 1 asist kaydeden Semih, pazar günü de ileri uçta sarı-kırmızılı ağları sarsmak için mücadele edecek.

Süper Lig’de takımının en skorer futbolcusu konumunda bulunan 18 yaşındaki oyuncu, Çaykur Rizespor ve Trabzonspor filelerine 2 gol gönderirken, Hatayspor, Kasımpaşa, Karagümrük, Konyaspor ve İstanbulspor maçlarında da 1’er kez gol sevinci yaşadı.

Beşiktaş Galatasaray CANLI İZLE - Resim : 4
Semih Kılıçsoy

 

Beşiktaş, Semih Kılıçsoy’un gol sevinci yaşadığı 7 karşılaşmasının 6’sından galip ayrılırken, sadece Kasımpaşa’ya 3-1 kaybetti. Ayrıca söz konusu 6 müsabakanın 5’inde de ilk goller genç futbolcudan geldi.

Hatayspor, Karagümrük, Trabzonspor, Konyaspor ve İstanbul maçlarının ilk gollerini atan Semih, siyah-beyazlıların 4-0 kazandığı Rizespor mücadelesinde takımının ikinci ve üçüncü gollerine adını yazdırmıştı.

BEŞİKTAŞ’TA İLK KEZ DERBİ HEYECANI YAŞAYACAK FUTBOLCULAR

Siyah-beyazlıların sezon başından beri geniş kadrosunda yer alan Demir Ege Tıknaz, Semih Kılıçsoy ve Serkan Emrecan Terzi, görev verilmesi halinde ilk kez derbide forma giyecek. Ocak ayında Beşiktaş'a transfer olan Jonas Svensson, Joe Worrall, Al-Musrati ve Ernest Muçi de Fernando Santos'un kadro tercihine göre siyah-beyazlı takım adına ilk kez Galatasaray'a karşı maça çıkacak.

BEŞİKTAŞ'TA GALATASARAY'A KARŞI EN FAZLA FORMA GİYEN İSİM NECİP UYSAL

Siyah-beyazlıların mevcut kadrosunda Galatasaray derbisine en fazla çıkan oyuncu Necip Uysal oldu.

Beşiktaş'ta A takıma 2009-2010 sezonunda yükselen Necip Uysal, mevcut kadro içinde Galatasaray'a karşı en fazla maça çıkan isim konumunda. Tecrübeli oyuncu, sarı-kırmızılılara karşı 16 maçta görev aldı. Beşiktaş'taki 15. sezonunu geçiren Necip Uysal'ı 9 maçla Cenk Tosun, 5'er maçla Rachid Ghezzal ile Ersin Destanoğlu takip etti.

RASHICA, ESKİ TAKIMI GALATASARAY’A KARŞI OYNAYACAK

Siyah-beyazlıların Kosovalı yıldızı Milot Rashica, teknik direktörünün görev vermesi halinde ikinci kez Galatasaray'a karşı oynayacak.

Geçen seneyi Galatasaray'da kiralık geçiren ve 2023 yazında İngiltere ekibi Norwich City'den Beşiktaş'a transfer olan Milot Rashica, teknik direktör Fernando Santos'un görev vermesi durumunda eski takımı Galatasaray'a karşı ikinci kez forma giyecek. Ligin ilk yarısında 2-1 kaybettikleri karşılaşmada da oynayan Rashica, geçen sezon sarı-kırmızılı formayla 30 maçta 6 gol kaydetmişti.

Sarı-kırmızılıların bir başka eski oyuncusu Gedson Fernandes ise sarı kart cezası sebebiyle müsabakada yer alamayacak.

GALATASARAY’IN DEPLASMAN KARNESİ

Galatasaray, bu sezon ligde deplasmanda 13 karşılaşmaya çıktı. Sarı-kırmızılılar geride kalan maçlarda 9 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı ve topladığı 30 puanla bu alanda 2. sırada bulunuyor. Aslan son olarak Ankaragücü'ne konuk oldu ve rakibini 3-0 mağlup etti.

GALATASARAY SON 15 LİG MAÇINI KAYBETMEDİ

Galatasaray, Süper Lig’de Hatayspor’a yenildikten sonra oynadığı 15 karşılaşmada kaybetmezken, son 8 maçından da sahadan galip ayrıldı. Ligde sarı-kırmızılılar bu süreçte; Alanyaspor, Pendikspor, Adana Demirspor, Fatih Karagümrük, Konyaspor, Kayserispor, Trabzonspor, İstanbulspor, Gaziantep FK, Samsunspor, Başakşehir, MKE Ankaragücü ve Antalyaspor müsabakalarından 3 puan alırken, Fenerbahçe ve Sivasspor ile de berabere kaldı.

GALATASARAY LİGİN EN AZ GOL YİYEN TAKIMI

Galatasaray, Süper Lig’de bu sezon rakip fileleri 57 kez havalandırırken, kalesinde ise 15 gol gördü. Sarı-kırmızılılar, savunmada gösterdiği başarılı performansıyla ligin en az gol yiyen takım konumunda bulunuyor. Cimbom, bu mücadelelerin 14’ünde kalesini gole kapadı.

GALATASARAY BU SEZON DERBİ KAYBETMEDİ

Galatasaray, bu sezon Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor ile oynadığı müsabakaları kaybetmedi. Sarı-kırmızılılar, bordo-mavilileri 2, siyah-beyazlıları da 1 kez mağlup ederken, sarı-lacivertlilerle ise berabere kaldı.

GALATASARAY’IN GOL UMUDU MAURO ICARDI

Galatasaray taraftarının en sevdiği oyuncuların başında gelen Arjantinli yıldız Mauro Icardi, Fenerbahçe derbisinde yaşadığı sakatlık sonrası oynadığı 6 maçta 2 gol atabildi.

14 golle Galatasaray'ın en golcü ismi olan Icardi, sakatlık sonrasında 3 maçta forma giyemezken, daha sonra görev aldığı müsabakalar arasında İstanbulspor ve MKE Ankaragücü maçlarında gol sevinci yaşadı.

Galatasaray'da Icardi'yi 11 golle Kerem Aktürkoğlu ve 9 golle Wilfried Zaha takip ediyor. Tecrübeli orta saha Dries Mertens'in de 4 golü bulunuyor.

Beşiktaş Galatasaray CANLI İZLE - Resim : 5
Mauro Icardi

 

ICARDI’NİN BEŞİKTAŞ’A KARŞI GOL ATMADIĞI MAÇ YOK

Galatasaray'ın Arjantinli golcüsü Mauro Icardi, Beşiktaş'a karşı çıktığı bütün maçlarda ağları sarstı.

Tecrübeli santrfor, çıktığı 3 maçta 5 gol kaydederek, siyah-beyazlılara en fazla gol atan oyuncu oldu. Icardi'yi ise Beşiktaş ağlarını 2 kez sarsan Kerem Aktürkoğlu izledi.

Beşiktaş'ın mevcut kadrosunda ise tam 5 oyuncu Galatasaray'ın ağlarını havalandırdı. Bu oyuncular içinde 9 maçta 3 golü bulunan Cenk Tosun, ön plana çıktı. Cenk Tosun'u 1'er golle Alex-Oxlade Chamberlain, Rachid Ghezzal, Vincent Aboubakar ve Amir Hadziahmetovic izledi.

MERT GÜNOK’UN SÜPER LİG VE GALATASARAY MAÇLARINDAKİ PERFORMANSI

Bu sezon 2 farklı file bekçisinin görev yaptığı Beşiktaş'ta Mert Günok, 22 maçla Süper Lig'de siyah-beyazlı formayı en fazla giyen kaleci oldu.

Siyah-beyazlı takımda bu sezon Mert'in yanı sıra Ersin Destanoğlu 7 lig maçında süre aldı.

Beşiktaş, Mert Günok'un kaleyi koruduğu lig karşılaşmalarında 11 galibiyet, 4 beraberlik ve 7 yenilgi yaşadı. Siyah-beyaz ekip, söz konusu müsabakalarda kalesinde 24 gol gördü. Mert, forma giydiği maçların 10'unda kalesini gole kapatmayı başardı. Tecrübeli file bekçisi, son 5 Süper Lig müsabakasında gol yemedi.

Siyah-beyazlı ekip, Ersin Destanoğlu'nun kalede olduğu 7 mücadelede de 3 galibiyet, 4 yenilgi yaşadı. Ersin, söz konusu mücadelelerin 3'ünde kalesini gole kapatırken, diğer 4 karşılaşmada 7 gol yedi.

Beşiktaş, Mert Günok'un 11'de başladığı devamında Ersin Destanoğlu'nun oyuna girdiği Yukatel Adana Demirspor maçını 4-2, Galatasaray derbisini 2-1 kaybetti. İki kaleci de Adana Demirspor mücadelesinde ikişer, Galatasaray derbisinde birer gol yedi.

MERT, GALATASARAY'A KARŞI 13 KEZ OYNADI

Tecrübeli file bekçisi, kariyerinde Galatasaray'a karşı 13 müsabakaya çıktı.

Fenerbahçe, Bursaspor, İstanbul Başakşehir ve Beşiktaş formaları giyen Mert Günok, sarı-kırmızılılara karşı Süper Lig'de 10, TFF Süper Kupa'da ise 3 kez kaleyi korudu. Lig maçlarında ikişer galibiyet ve beraberlik ile 6 yenilgi yaşayan Mert, Süper Kupa'daki 3 karşılaşmadan üzgün ayrıldı.

Mert, söz konusu lig müsabakalarında 16 gol yerken sadece 1 maçta kalesini gole kapatabildi. 34 yaşındaki file bekçisi, Süper Kupa'daki 3 mücadelede ise 5 gol yedi.

Mert Günok, siyah-beyazlı formayla Galatasaray'a karşı yaptığı 1 galibiyet, 2 yenilgi gördü. Mert, tüm derbilerde gol yerken, topu 5 kez ağlarından çıkardı.

Beşiktaş Galatasaray CANLI İZLE - Resim : 6
Mert Günok

 

MUSLERA’NIN SÜPER LİG VE BEŞİKTAŞ MAÇI PERFORMANSI

Galatasaray'ın tecrübeli file bekçisi Fernando Muslera, bu sezon sadece 1 lig maçını kaçırdı.

Sarı-kırmızılı ekibin fiilen çıktığı 27 müsabakanın 26'sında Muslera, 15 gol yedi. Uruguaylı futbolcu, süre aldığı müsabakaların 13'ünde kalesini gole kapattı.

Muslera'nın sarı kart cezalısı olduğu 17. haftadaki VavaCars Fatih Karagümrük maçında kaleyi devralan Günay Güvenç ise 1-0'lık galibiyette kalesini gole kapattı.

Galatasaray'a 2011-2012 sezonunda transfer olan Muslera, 13 sezonda toplam 55 derbi maçta görev aldı.

Deneyimli file bekçisi, Beşiktaş ve Fenerbahçe derbilerinde 24 galibiyet, 16 beraberlik ve 15 mağlubiyet gördü. Söz konusu karşılaşmalarda rakiplerin 52 golüne engel olamayan Muslera, 22 derbide gol yememeyi başardı.

Sarı-kırmızılı file bekçisi, Beşiktaş'a karşı 25'i Süper Lig, biri de TFF Süper Kupa'da olmak üzere 26 müsabakada kaleyi korudu. Galatasaray, bu maçlardan 13 galibiyet, 5 beraberlik ve 8 mağlubiyetle ayrıldı.

Uruguaylı kaleci, siyah-beyazlı takım ile yapılan derbilerde 28 gol yerken, 9 mücadelede kalesini gole kapattı.

Beşiktaş Galatasaray CANLI İZLE - Resim : 7
Fernando Muslera

 

GALATASARAY’DA İLK KEZ DERBİ HEYECANI YAŞAYACAK FUTBOLCULAR

Sarı-kırmızılılarda ise Serge Aurier, Eyüp Aydın, Derrick Köhn ve Carlos Vinicius, Okan Buruk tarafından tercih edilmesi durumunda derbide ilk kez mücadele edecek.

GALATASARAY’IN BEŞİKTAŞ DERBİLERİNDEKİ EN TECRÜBELİ İSMİ MUSLERA

Galatasaray'ın kalecisi Fernando Muslera, sarı-kırmızılıların mevcut kadrosunda Beşiktaş derbisinin atmosferini en fazla yaşayan isim oldu.

Sarı-kırmızılara İtalyan ekibi Lazio'dan 2011 yazında transfer olan Uruguaylı file bekçisi, ligde forma giydiği 25 Beşiktaş derbisinde 12 galibiyet, 5 beraberlik ve 8 mağlubiyet yaşadı.

Öte yandan Kerem Aktürkoğlu, 6 kez siyah-beyazlı ekibe karşı sahada yer alırken, Victor Nelsson ve Barış Alper Yılmaz, bu derbide 4'er defa forma giydi.

BEŞİKTAŞ – GALATASARAY REKABETİNDE 355.MAÇ

Beşiktaş ile Galatasaray, tarihlerinde 355. kez birbirlerine rakip oluyor. Taksim Stadı'nda 22 Ağustos 1924'te Beşiktaş'ın 2-0'lık galibiyetiyle başlayan rekabette, geride kalan 354 maçın 126'sını Galatasaray, 114'ünü ise Beşiktaş kazandı. 114 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

Taraflar arasındaki 99 yılı aşkın rekabette sarı-kırmızılıların attığı 495 gole, siyah-beyazlılar 464 golle karşılık verdi.

Galatasaray ile Beşiktaş arasında ligde yapılan 131 karşılaşmada sarı-kırmızılı takımın üstünlüğü bulunuyor.

İki takımın Süper Lig'de karşı karşıya geldiği müsabakalarda Galatasaray 49, Beşiktaş ise 39 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. Taraflar 43 müsabakada eşitliği bozamazken, sarı-kırmızılılar 161, siyah-beyazlılar ise 140 kez fileleri havalandırdı.

Beşiktaş, 2016 yılında açılan Tüpraş Stadı'nda Galatasaray'a kurduğu üstünlükle dikkati çekiyor.

İki takım arasında bu statta 24 Eylül 2016'da oynanan ilk derbi 2-2 beraberlikle sonuçlandı. Siyah-beyazlı takım, Dolmabahçe'de daha sonra yapılan 6 derbide de sahadan galibiyetle ayrıldı.

Söz konusu 7 karşılaşmada Beşiktaş 14 kez fileleri havalandırırken, Galatasaray ise 4 gol atabildi.

Siyah-beyazlılar, bu maçların tümünde gol sevinci yaşarken, sarı-kırmızılılar ise 4 müsabakada skor tabelasını değiştirmeyi başaramadı.

BEŞİKTAŞ – GALATASARAY REKABETİNDEKİ SON 10 MAÇ

Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan son 10 derbinin sadece 1'i beraberlikle sona erdi. Geride kalan 9 karşılaşmada sarı-kırmızılılar 5, siyah-beyazlılar ise 4 galibiyet elde etti.

Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan son 10 müsabakada sarı-kırmızılıların üstünlüğü bulunuyor. Söz konusu mücadelelerde Aslan 5 kez sahadan galip ayrılırken, Kartal ise 4 kez rakibini mağlup etti, 1 maç da berabere tamamlandı. İki takım da galibiyetlerini evindeki maçlarda elde etti.

Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanan son 10 maçta alınan sonuçlar şöyle:

05.05.2019 Galatasaray: 2 - Beşiktaş: 0 (Lig)

27.10.2019 Beşiktaş: 1 - Galatasaray: 0 (Lig)

15.03.2020 Galatasaray: 0 - Beşiktaş: 0 (Lig)

17.01.2021 Beşiktaş: 2 - Galatasaray: 0 (Lig)

08.05.2021 Galatasaray: 3 - Beşiktaş: 1 (Lig)

25.10.2021 Beşiktaş: 2 - Galatasaray: 1 (Lig)

14.03.2022 Galatasaray: 2 - Beşiktaş: 1 (Lig)

05.11.2022 Galatasaray: 2 - Beşiktaş: 1 (Lig)

30.04.2023 Beşiktaş: 3 - Galatasaray: 1 (Lig)

21.10.2023 Galatasaray: 2 - Beşiktaş: 1 (Lig)

BEŞİKTAŞ, TÜPRAŞ STADYUMUNDAKİ DERBİLERDE ÜSTÜN

İnönü Stadyumu’nun yıkılmasıyla inşa edilen ve 2016 yılında hizmete giren Tüpraş Stadyumu’nda Galatasaray ve Fenerbahçe’yi ligde 15 kez ağırlayan Beşiktaş, rakiplerine sadece 1 kez mağlup oldu.

Beşiktaş, İnönü Stadyumu’nun yıkılmasının ardından yapılan ve 2016 yılında siyah-beyazlılara ev sahipliği yapmaya başlayan Tüpraş Stadyumu’nda oynadığı derbilerde rakiplerine üstünlük sağlamış durumda. Söz konusu süreçte Fenerbahçe ve Galatasaray’ı 15 kez konuk eden Kartal, 8 galibiyet, 6 beraberlik ve 1 yenilgi yaşadı.

FENERBAHÇE’YLE 8, GALATASARAY’LA 7 MAÇ

Beşiktaş, yeni stadında Fenerbahçe ile 8 kez karşı karşıya geldi. Bu maçların 2’sinde rakibini mağlup eden Kartal, 5 beraberlik yaşarken, 1 kez de kaybetti.

Siyah-beyazlılar, tek yenilgisini bu sezonun ilk yarısında 3-1’lik skorla aldı.

Kara Kartal, Galatasaray’la ise Tüpraş Stadyumu’nda 7 kez rakip oldu. Bu 7 mücadelenin 6’sından galip ayrılan Beşiktaş olurken, 1 müsabakada kazanan çıkmadı.

Sarı-lacivertli ağları 12 defa sarsan Beşiktaş, ağlarında da 9 gol gördü. Sarı-kırmızılılara ise 14 gol atan siyah-beyazlılar, 4 gole engel olamadı.

Toplamda 26 kez gol sevinci yaşayan Kartal, 13 defa da rakiplerine gol izni verdi.

BEŞİKTAŞ-GALATASARAY REKABETİNDE ÖNE ÇIKAN NOTLAR

Beşiktaş ile Galatasaray futbol takımları arasında 354 maçın geride kaldığı 99 yılı aşkın rekabette ilk golü Beşiktaşlı Refik Osman Top attı.

Rekabetin ilk randevusu 22 Ağustos 1924 tarihinde Taksim Stadı'nda yapılan İstanbul Ligi maçını Beşiktaş 2-0 kazandı. Siyah-beyazlı takım adına ilk golü atan Refik Osman Top, derbi tarihine geçti.

Galatasaray adına ilk golü ise 31 Temmuz 1925'te Taksim Stadı'nda yapılan ve sarı-kırmızılı takımın 6-2 kazandığı rekabetin ikinci müsabakasında Mehmet Leblebi kaydetti.

BEŞİKTAŞ - GALATASARAY REKABETİNİN EN GOLCÜLERİ

İki takım arasındaki rekabette Beşiktaş'ın efsane kaptanı "Baba" lakaplı Hakkı Yeten, 61 maçta 29 golle en skorer futbolcu unvanını elinde bulundururken, yine Beşiktaşlı Şeref Görkey, 63 maçta 26 golle ikinci sırada yer alıyor. Beşiktaş'ta ayrıca Feyyaz Uçar'ın 18 golü bulunuyor.

Galatasaray'da ise Gündüz Kılıç, 31 maçta 21 golle Beşiktaş'a en fazla gol atan sarı-kırmızılı futbolcu. Galatasaray'da ayrıca Metin Oktay'ın 40 maçta 15 golü var.

BEŞİKTAŞ- GALATASARAY DERBİLERİNDE MAÇTA EN ÇOK GOL ATANLAR

İki takım arasındaki rekabette bir maçta en çok gol atan futbolcu, sarı-kırmızılıların efsanelerinden Gündüz Kılıç.

Galatasaraylı futbolcu, 30 Haziran 1940'ta Şeref Stadı'nda yapılan ve Galatasaray'ın 9-2 kazandığı tarihi maçta fileleri 5 kez havalandırarak, rekabetin bir maçta en çok gol atan ismi unvanını yıllardır kimseye bırakmadı.

Ayrıca, Beşiktaşlı Hakkı Yeten, Şükrü Gülesin, Recep Adanır ve Feyyaz Uçar ile Galatasaraylı Mehmet Leblebi, Gündüz Kılıç, Eşref Aykaç, Süleyman Tekil, Saffet Sancaklı, Adrian Ilie ve Milan Baros, bir maçta 3'er gol atma başarısı gösterdi.

BEŞİKTAŞ- GALATASARAY REKABETİNDE EN FARKLI SKORLU GALİBİYETLER

Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki maçlarda en farklı skor, 30 Haziran 1940 tarihinde yapılan milli küme karşılaşmasında elde edildi.

Bu karşılaşmada Galatasaray, Beşiktaş'ı 9-2 yenme başarısı gösterdi. Sarı-kırmızılılar ayrıca, 18 Temmuz 1997'de TSYD Kupası'nda 6-0, 31 Temmuz 1925'te 6-2, 10 Kasım 1943 ve 6 Ağustos 1975'te aynı sonuçlarla 5-1, 10 Ağustos 1977'de 4-0'lık skorlarla sahadan galip ayrıldı.

Beşiktaş ise rakibi karşısındaki en farklı skorlu galibiyetlerini 17 Mart 1933 ve 29 Aralık 1940'ta 5-0'lık skorlarla elde etti. Siyah-beyazlılar ayrıca, 14 Kasım 1945'te ve 28 Mart 1948'de de aynı skorlarla 5-1 galip geldi.

BEŞİKTAŞ- GALATASARAY REKABETİNDE SEYİRCİSİZ DERBİLER

Galatasaray ile Beşiktaş'ın 2007-2008 sezonunun ilk yarısında Ali Sami Yen Stadı'nda yaptıkları derbi müsabakası, tarihe geçti.

Galatasaray'ın bir önceki sezondan kalan 5 maçlık cezası nedeniyle seyircisiz oynatılan karşılaşma, rekabetin 99 yılı aşkın tarihinde bir ilk olarak yerini aldı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle iki ekip, biri RAMS Park diğeri de Tüpraş Stadı'nda olmak üzere iki mücadeleyi taraftarsız oynadı.

BEŞİKTAŞ- GALATASARAY DERBİLERİNDE EN ÇOK FORMA GİYEN FUTBOLCULAR

Rekabette en çok forma giyen oyuncuların başında Beşiktaşlı Şeref Görkey geliyor.

Şeref Görkey, siyah-beyazlı forma altında 63 kez Galatasaray'a karşı forma giydi. İkinci sırayı 61 maçla yine Beşiktaşlı Hakkı Yeten alıyor.

BEŞİKTAŞ- GALATASARAY REKABETİNDEKİ EN GOLLÜ MAÇLAR

Rakipler arasında yapılan en gollü maçta, meşin yuvarlak toplam 11 kez ağlara gönderildi.

Galatasaray'ın 30 Haziran 1940'ta 9-2 kazandığı karşılaşmada filelere giden toplam 11 gol, geride kalan 354 müsabaka içinde seri penaltılar dışında bir maçtaki en yüksek skor sayısı olarak tarihe geçti.

Rekabette ayrıca, 30 Nisan 1949'daki Basın Kupası maçını 5-4 Galatasaray, 6 Kasım 1955'teki İstanbul Ligi maçını da 5-4 Beşiktaş kazandı, filelere toplam 9'ar gol gitti.

BEŞİKTAŞ- GALATASARAY REKABETİNDEKİ 4-4'LÜK MAÇLAR

Taraflar arasındaki maçlarda en gollü beraberlikler 4-4'lük skorlarla alındı.

İki takım arasında 4 Ocak 1935'te Şeref Stadı'nda yapılan özel maç, 21 Kasım 1937'de Fenerbahçe Stadı'ndaki İstanbul Ligi karşılaşması, 11 Mayıs 1940'ta Taksim Stadı'nda yapılan Bahar Kupası müsabakası, 16 Haziran 1940'ta Şeref Stadı'ndaki Milli Küme maçı ve 26 Mayıs 1968'de Ali Sami Yen Stadı'nda yapılan lig derbisi 4-4 beraberlikle sonuçlandı.

GALİBİYET HASRETİNİN YAŞANDIĞI DÖNEMLER

İki takım, 99 yılı aşkın rekabette bazı dönemlerde birbirlerine karşı üstünlük kurmakta zorlandı.

Beşiktaş, 30 Mart 1975 ile 16 Eylül 1979 arasında Galatasaray ile yaptığı üst üste 17 maçta da galibiyet yüzü göremedi. Galatasaray ise 20 Kasım 1931 ile 21 Haziran 1936 arasında geçen 15 mücadelede rakibini yenemedi.

HEM BEŞİKTAŞ VE GALATASARAY FORMASI GİYENLER

Rekabette birçok futbolcu her iki takım formasını da giydi.

Son dönemde hem Beşiktaş hem de Galatasaray'da forma giyen oyuncular arasında Ali Çoban, Mirsad Kovacevic (Mirsad Güneş), Saffet Sancaklı, Sergen Yalçın, Ahmet Yıldırım, Mehmet Aksu, Ayhan Akman, Emre Aşık, Adrian Ilie, Berkant Göktan, Okan Buruk, Mehmet Yozgatlı, Gökhan Zan, Serdar Özkan, Burak Yılmaz, Dany Nounkeu, Cenk Gönen, Caner Erkin, Ryan Babel, Gedson Fernandes, Milot Rashica ve Günay Güvenç bulunuyor.

EN ERKEN DERBİYİ OYNADILAR

Süper Lig'de 2012-2013 sezonunun ikinci haftasında BJK İnönü Stadı'ndaki Beşiktaş-Galatasaray (3-3) maçı, aynı zamanda lig tarihinin en erken derbisi olarak kayıtlara geçti.

1959 yılında başlayan ligde bundan önce "Üç büyükler" arasındaki en erken derbi, 1981-1982 sezonunun üçüncü haftasında yine Beşiktaş ile Galatasaray arasında yapılmıştı.

BEŞİKTAŞ – GALATASARAY REKABETİNDE SEYİRCİ REKORU KIRILAN MAÇ

Galatasaray ile Beşiktaş arasında 2013-2014 sezonundaki maçta Süper Lig tarihinin seyirci rekoru kırıldı.

Siyah-beyazlı takımın ev sahipliğinde, 22 Eylül 2013 tarihinde Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılan derbiyi deplasman yasağı nedeniyle tamamı Beşiktaşlı 76 bin 127 biletli seyirci izledi ve bu rakam lig tarihinin seyirci rekoru olarak kayıtlara geçti.

Süper Lig'in daha önceki seyirci rekoru, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında 21 Eylül 2003'te yine Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki derbide 70 bin 125 kişiyle kırılmıştı.

BEŞİKTAŞ İLE GALATASARAY ARASINDA YARIDA KALAN DERBİ

Beşiktaş ile Galatasaray arasında 2013-2014 sezonunun 5. haftasında seyirci rekorunun kırıldığı derbi, saha olayları nedeniyle yarıda kaldı.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 22 Eylül 2013 tarihinde Beşiktaş'ın ev sahipliğinde yapılan maçta siyah-beyazlılar, 18. dakikada Hugo Almeida'nın attığı golle devreyi 1-0 önde kapattı. Galatasaray, 59. ve 72. dakikalarda Didier Drogba'nın golleriyle 2-1 öne geçti.

Maçta kaybolan süre oynanırken, Galatasaraylı Felipe Melo'nun 90+2. dakikada gördüğü kırmızı kartın ardından sahaya çok sayıda taraftar girdi. Bunun üzerine maçın hakemi Fırat Aydınus, kalan 2 dakikayı oynatmadan soyunma odasına gitti ve müsabakayı tatil etti. Türkiye Futbol Federasyonu, derbiyi 3-0 hükmen Galatasaray lehine tescil etti.