Sergen Yalçın tv100'e konuştu: Kuntz’un hoca olduğunu düşünmüyorum

tv100'de Az Önce Konuştum programında Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtlayan Türk futbolunun efsane ismi Sergen Yalçın, A Milli Takım'ın eski teknik direktörü Stefan Kuntz'a yönelik dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yalçın, "Kuntz’un hoca olduğunu düşünmüyorum. Kuntz ‘Sergen’in hoca olduğunu duyunca çok güldüm’ dedi, sonra ‘Espri yaptım’ dedi işler kötü gidince espri yapmayı bıraktı. Türk milli takımına hoca olacaksan bir şeyleri başarmış olman gerekiyor." diye konuştu.

tv100'ün ilgiyle takip edilen programı Candaş Tolga Işık’ın sunduğu Az Önce Konuştum'a konuk olan Türk futbolunun efsane ismi Sergen Yalçın, açıklamalarda bulundu.

Sergen Yalçın'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇTİK"

-(Aktif futbolu özledin mi?) Biz zor bir süreçten geçtik, kendi adımıza önemli bir sınav verdik. Başarıyla verdik, çünkü zor bir yerden geldik. Beşiktaş’ta iyi bir dönem geçirdik, başarılı olduk. Şimdi herkes daha iyi anlıyordur şampiyonluğun ne kadar zor olduğunu.

"ÜLKE FUTBOLUNDA HER ŞEY ÇOK ÇABUK UNUTULUYOR"

-(Beşiktaş’a kırgınlığın var mı?) Taraftar her zaman arkamızdaydı ama sonuçlar bir süre sonra sizi orada tutmuyor. Ülke futbolunda her şey çok çabuk unutuluyor.

"TEKLİFİN GEÇ GELMESİ, PERFORMANSIMI YÜZDE YÜZ ETKİLEDİ"

-(Teklifin geç olması performansını etkiledi mi?) Yüzde yüz etkiledi. Ben teknik direktörüm. Bana teklif gelirse oturup konuşurum. Teklif gelmezse de evde otururum. Teklif gelecekki ben değerlendireyim. Bana bir teklif gelmeden ben değerlendiremem. Bütün hocalar için böyle olması gerekiyor. Bize teklif yapan yok, biz de tatilimizi yapıyoruz. Kazandığımız kupa maçı sonrası ben arabayla döndüm.

"HİÇBİR TEKNİK DİREKTÖR, HER YERDE BAŞARILI OLAMAZ"

-Dünyada hiçbir teknik direktör çalıştığı her yerde başarılı olamaz. İlla bir yerde başarısız olacak. Her sene şampiyon mu olman gerekiyor, her sene kupa mı alman gerekiyor?

-(Şu anda ne yapıyorsunuz?) Avrupa’da bir ton oyuncu takip ediyoruz. Antalyaspor’un santraforu 2-3 sene önce bizim listemizdeydi. Böyle takip ettiğimiz oyuncular var, biz de bir ortam oluşursa hazır duruyoruz.

"TEMPO BİZİ ÇOK SIKINTIYA SOKTU"

-Gruplar açıklandığında ‘Çok zor gruba düştük’ dedim. Tempo bizi çok sıkıntıya soktu. Ajax maçına giderken 15 sakatla gittik. Dortmund maçında topun oyunda kalma süresi 75 dakikanın üzerinde, hakem düdük çalmıyor.

"MİLLİ ARADAN SONRA GALATASARAY DAHA İYİ OLUR"

-(Şampiyonlar Ligi, Galatasaray’ın Türkiye’deki performansını etkiler mi?) Zannetmiyorum, aldıkları oyuncular ya sakatlıktan çıktılar ya da sezon başı geçirmediler. Oyuncular yeni yeni tempoyu yakalamaya başladılar. Milli aradan sonra Galatasaray daha iyi olur. Şampiyonlar Ligi çok etkilemez.

"TÜRK MİLLİ TAKIMI'NA ANTRENÖRLÜK YAPMAK BU KADAR KOLAY OLMAMALI"

-TFF karar merciidir, Montella’yı da alır Kuntz’u da alır ama ben bunları tasvip etmiyorum. Hele Kuntz’u hiç tasvip etmiyorum, başarı yok, hiçbir şey yok. Türk Milli Takımı’na antrenörlük yapmak bu kadar kolay olmamalı.

"HİÇBİR TAKIMDAN TAZMİNAT ALMADIM"

-Hayatımda çalıştığım hiçbir takımdan tazminat almadım. Kontratlarımda zaten tazminat maddesi yok. Almanya’da çalışsam alırım çünkü uçağa binip Türkiye’ye geliyorum. Türkiye’de bu işler çok hoş karşılanmıyor. Mantıklısı almak ama biz ülke insanı olduğumuz için farklı düşünüyoruz.

"MİLLİ TAKIMDAN TEKLİF BEKLEDİM"

-(Milli takımdan bir teklif beklediniz mi?) Tabi ki bekledim, o pozisyona gelmiş bir hocayım orada çok rahat çalışacak kapasitem de var. İnşallah yeni hocayla milli takımımız başarılı olur, biz her zaman destekliyoruz.

"KUNTZ'UN HOCA OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM"

-(Milli takım neden beklediğimiz performansı alamadı?) Kuntz’un hoca olduğunu düşünmüyorum. Kuntz ‘Sergen’in hoca olduğunu duyunca çok güldüm’ dedi, sonra ‘Espri yaptım’ dedi işler kötü gidince espri yapmayı bıraktı. Türk milli takımına hoca olacaksan bir şeyleri başarmış olman gerekiyor.

"OYUNCULAR SÜREKLİ KENDİNİ YERE ATIYOR"

-Hakem arkadaşlar, futbolu bilmiyor. Oyuncular sürekli kendini yere atıyor. Orada hakemlerin işi çok zor ama hakemliği bilmekle futbolu bilmek arasında çok fark var. TFF’de hakemleri yüzde yüz koruma altına almalı.

"HER ŞEYİ ÇOK ABARTIYORUZ"

-(Arda Güler neden sürekli sakatlanıyor?) Olabilir, sakatlanabilir. Real Madrid’de antrenmanlar kötü mü? Sakatlanabilir, insan bu her an bir yerine bir şey olabilir. Bugün sakatlanır, 3 hafta sonra yine oynar. Her şeyi çok abartıyoruz.

"HAGI, ÜST DÜZEY OYUNCU"

-(Birlikte oynadığın en iyi oyuncu kim?) Hagi, üst düzey oyuncu, her an skoru değiştirebilecek bir oyuncuydu. Biz herkese ‘yıldız oyuncu’ diyoruz. Adamın 3 tane maçı yok nereden yıldız olmuş? Bırak bir oynasın, insanlar oyunculuğunu kabul etsin ve sonra o seviyeye çıksın.

(Birlikte çalıştığın en iyi hoca kim?) Birlikte çalıştığım en iyi hoca Fatih Terim. Fatih Hoca’ya sevgimiz de saygımız da her türlü sonsuzdur. Fatih Hoca, milli takımın teknik direktörü olsaydı bunları konuşur muyduk?