Serin sularda nadir görülen canlıları görüp kayda aldılar. En son 2016 yılında orada görülmüşlerdi

Tuzlu suda uzun zamandır görülmeyen nadir yaratıklar, 7 yılın sonunda bölgeye geri döndü. En son 2016 yılında burada görülen deniz ayıları, açık sularda yaşarken nadiren de olsa kıyıları da ziyaret ediyorlar. Nesli tükenme tehlikesi altında olduğundan korumaya alınan yaratıklara karşı uzmanlar, kayıkçı ve yüzücülerin en az 50 metre uzakta durmalarını ve dikkatli olmalarını söylüyor.

Serin sularda nadir görülen canlıları görüp kayda aldılar. En son 2016 yılında orada görülmüşlerdi

Çevre yetkilileri, Rhode Island'daki tuzlu su göletinde "nadir görülen" bir deniz ayısının 2016 yılından bu yana ilk kez görüldüğünü belirtti. Rhode Island Çevre Yönetimi Departmanı (DEM), bir sosyal medya gönderisinde, hayvanın Charlestown'daki Atlantik Okyanusu'na bağlanan yerel bir tuzlu su noktası olan Quonochontaug Göleti'nde görüldüğünü söyledi.

Serin sularda nadir görülen canlıları görüp kayda aldılar. En son 2016 yılında orada görülmüşlerdi - Resim : 1

FİLLERLE YAKINDAN AKRABALAR

Deniz ayısı ilk olarak Pazartesi günü görüldü; DEM yetkilileri, ABD Balık ve Yaban Hayatı Servisi ve Connecticut'taki Mystic Akvaryumu hayvanı izlemeye devam etti. DEM, manatların genellikle kışın Florida ve Körfez Kıyısı açıklarındaki sularda yaşadığını, ancak yazın daha kuzeye seyahat ettiğini söyledi. DEM, deniz çayırlarına ve deniz bitkilerine olan ilgilerinden dolayı sıklıkla deniz inekleri olarak adlandırılan manatların fillerle daha yakından akraba olduğunu belirtti.

Serin sularda nadir görülen canlıları görüp kayda aldılar. En son 2016 yılında orada görülmüşlerdi - Resim : 2

SERİN SULARDA NADİR GÖRÜLEN BİR MANZARA

Manatlar, New England'ın serin sularında nadir görülen bir manzaradır. Ancak yıllar boyunca ara sıra görülmüştür. Deniz ayısı en son 2016 yılında Cape Cod açıklarında görülmüştü. 2016 yılındaki görülmeden önce insanlar deniz memelisini 2006 yılında görmüştü. Manatlar, Nesli Tehlike Altındaki Türler Yasası ve Deniz Memelilerini Koruma Yasası  tarafından korunan türlerdir. DEM, kayıkçılardan ve yüzücülerden en az 50 metre uzakta durmalarını ve deniz ayısıyla karşılaşırlarsa dikkatli olmalarını istiyor.