Tam 100 milyar dolar kaybeden ilk kişi olarak tarihe geçti! O ismi duyunca şoke olacaksınız

Tesla ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk dünyanın en zengin insanı olarak listelerde yer alıyor. Musk 2022 yılında rekor bir düşüşle 100 milyar dolar kaybeden ilk insan olarak kayıtlara geçti.

Tam 100 milyar dolar kaybeden ilk kişi olarak tarihe geçti! O ismi duyunca şoke olacaksınız

Geçtiğimiz aylarda sosyal medya uygulaması Twitter’ı satın alan Elon Musk’ın serveti bu yıl 100 milyar doların üzerinde azaldığı görüldü. Bloomberg Milyarderler Endeksi'nde şimdiye kadar kayıtlara geçen en sert düşüş oldu.

Tam 100 milyar dolar kaybeden ilk kişi olarak tarihe geçti! O ismi duyunca şoke olacaksınız - Resim : 1

Yükselen hammadde maliyetleri ve tedarik zinciri bozuklukları ile karşı karşıya kalan Tesla Musk’ın servetinin büyük bir kısmını yansıtırken Elon Musk 169,8 milyar dolarlık net servetiyle pazartesi itibarıyla dünyanın en zengin insanı ünvanını korumaya devam ediyor.

Araçlar geri çağırılmıştı

Arızalı arka lambalar sorunu dolayısıyla 300 binden fazla aracın geri çağrılması sonucunda ve Tesla'nın ABD dışındaki en büyük pazarı olan Çin'deki katı sıfır vaka duruşu ile önemli ölçüde kötüleştiği görüldü.

Tesla hisseleri yılın başından bugüne yarıdan fazlasını kaybederken hisse değerleri pazartesi günü kapanışta yüzde 6,8 düşerek 167,87 dolara geriledi ve Kasım 2020'den bu yana en düşük hisse senedi fiyatı oldu.