"Sevdiğim kız için çaldım"

Mersin'de E.P. isimli bir adam birilerini arama bahanesiyle çevredekilerden telefon istedi. Yardımsever vatandaş telefonları verdiğine pişman oldu. E.P., telefonları alıp kaçtı. Telefonları çalma sebebi ise şaşırttı.

"Sevdiğim kız için çaldım"

Mersin'in Akdeniz ilçesinde yaşanan olayda M.S., "Soba alacağım hanıma bir sorayım" diyerek kendisinden yardım isteyen kişiye telefonunu verdi. Telefonunu verdiği kişi bir süre oyalandıktan sonra telefonunu alarak kaçtı. M.S., telefonunun çalınmasından sonra polis merkezine giden şahıstan şikayetçi oldu.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yandol Büro Amirliği ekipleri, şikâyet üzerine bölgedeki güvenlik kameralarını inceledi. Polis şüphelinin E.P. olduğunu tespit etti, zanlıyı gizlendiği evde yakalayarak gözaltına aldı.

E.P., aynı suçtan bir hafta önce adli kontrol kararıyla serbest bırakılmış, zanlının emniyetteki incelemesinde, bir hafta önce yine benzer bir suça karıştığı ortaya çıktı.

Daha önceki girişiminde "Mahalle muhtarını arayacağım" diyerek bir vatandaştan telefonunu almış ve yine olay yerinden kaçarak izini kaybettirmişti. Polisin titiz çalışması sonucu 7 Ekim'de yakalanarak sevk edildiği mahkemece 'adli kontrol' şartıyla serbest kaldığı anlaşıldı.

E.P., ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Gazetecilerin "Neden hırsızlık yaptınız?" verdiği cevap ise şaşırttı. "Sevdiğim kız için. Sevdiğim kızı başkasına vermişler. Yanına gidecektim. Çok seviyorum onu" dedi.