Sevgilisi acı haberi duyurdu! Sevilen müzik grubunun solisti hayatını kaybetti

Sağlık sorunlarıyla boğuşan Dolapdere Big Gang grubunun eski solisti Emir Yeşil hayatını kaybetti. Yeşil’in acı haberini sevgilisi Aslı Omağ, duyurdu.

Sevgilisi acı haberi duyurdu! Sevilen müzik grubunun solisti hayatını kaybetti

Ünlü tiyatro, sinema ve opera sanatçısı Aslı Omağ, sevgilisi Emir Yeşil’in hayatını kaybetmesine ilişkin olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Canımız Emir'imizi bu sabah kaybettik" ifadelerini kullandı.

Sevgilisi acı haberi duyurdu! Sevilen müzik grubunun solisti hayatını kaybetti - Resim : 1

Bir süredir Emir Yeşil'in siroz hastalığına yakalandığı ve uzun süredir tedavi olduğu belirtildi. 43 yaşındaki müzisyen bugün son yolculuğuna uğurlanacak.

Sevgilisi acı haberi duyurdu! Sevilen müzik grubunun solisti hayatını kaybetti - Resim : 2

EMİR YEŞİL KİMDİR?

Emir Yeşil, 1981 yılında İstanbul’da doğdu. Heavy metal’den soul’a, pop müzikten funk’a kadar çeşitli tarzlar dinleyerek büyüdü 16 yaşında sahne hayatına başlayan Emir, birçok grupla performanslarını sürdürdü Bu süreçte aynı zamanda gitar, klavye ve davul çalmayı da öğrendi.

Üniversitede müzik okuduğu yıllarda, İskender Paydaş’la çalışarak hem ses mühendisliği alanında, hem de stüdyo vokalisti olarak iyi bir noktaya geldi.

2006 yılında Dolapdere Big Gang grubunun solisti oldu. Çıkan ilk albümleri 8 hafta boyunca listelerde 1 numara olarak büyük bir başarıya imza attı. Grup, toplamda 3 albüm çıkardı, Türkiye ve dünyada 350’den fazla konser verdi.

Emir Yeşil, Dolapdere Big Gang ile büyük markaların organizasyonlarında yer aldı. Dünya çapında İtalya, Almanya, Rusya, Fransa, Kıbrıs, Azerbaycan, Fas, Güney Afrika, Avustralya ve Japonya’da da birçok defa konser verdi.