Şevket Çoruh'un kızı Gülenay Çoruh'un annesiyle benzerliği görenleri şaşırttı! Gülenay Çoruh kimdir?

Yıllardan beri Kanal D ekranlarında Arka Sokaklar dizisiyle boy gösteren ünlü oyuncu Şevket Çoruh'un kızı görenleri şaşırttı. Annesine benzerliği ile herkesi şoke eden Şevket Çoruh'un kızı Gülenay Çoruh'un kim olduğu araştırılıyor. 'Gülenay Çoruh kimdir?' İşte, Şevket Çoruh'un eski eşi ve kızı...

Şevket Çoruh'un kızı Gülenay Çoruh'un annesiyle benzerliği görenleri şaşırttı! Gülenay Çoruh kimdir?

Kanal D'ni sevilen dizisinde yer alan Şevket Çoruh'un ailesi hakkında aslında kimse çok bilgiye sahip değil. Arka Sokaklar Şevket Çoruh'un eski eşinin kim olduğu bazı Şevket Çoruh hayranları tarafından bilinse de ailesi hakkında daha detaylı araşatırmalara başlandı. Şevket Çoruh'un kızı Gülenay Çoruh'un annesi ile benzeliği ise görenleri şaşkına çevirdi. Gülenay Çoruh kimdir? Şevket Çoruh'un eski eşi kimdir? İşte Şevket Çoruh'un eski eşi ve kızı hakkında merak edilenler...

Şevket Çoruh'un kızı Gülenay Çoruh'un annesiyle benzerliği görenleri şaşırttı! Gülenay Çoruh kimdir? - Resim : 1

Şevket Çoruh'un eski eşi kimdir?

Arka Sokaklar dizisinde Mesut karakterine hayat veren Şevket Çoruh'un eski eşi aslında sima orak çoğumuzun bildiğ bir isim. Daha çok Gönülçelen, Hayat Bilgisi ve Yarım Elma dizilerinden tanıdığımız Şevket Çoruh'un eski eşi Günay Karacaoğlu'dur. Günay Karacaoğlu; Günay Karacaoğlu, 13 Mart 1971 yılında Kayseri'de dünyaya geldi. İlk kez nikah masasına 1993 yılında kendisi gibi oyuncu olan Şevket Çoruh ile oturdu. Bu evliliğinden Gülenay Çoruh adında kızları dünyaya geldi. Çift, 2004 yılında boşandı. İkinci kez ise 2008 yılında Cengiz Çağatay ile dünya evine giren Karacaoğlu, eşiyle 2012 yılında yollarını ayırdı.

Şevket Çoruh'un kızı Gülenay Çoruh'un annesiyle benzerliği görenleri şaşırttı! Gülenay Çoruh kimdir? - Resim : 2

Günay Karacaoğlu lisedeyken okulun tiyatro kolunda çok aktif olarak görev aldı. Tiyatro ve oyunculuk aşkı çok küçük yaşlardan beri var olan Karacaoğlu, 1991 yılında Müjdat Gezen Kültür Merkezi'nde tiyatro eğitimi almaya başladı. 1995 yılında ise mezun oldu.

Oyuncu, 1994 yılında kariyerine Perran Kutman ile Erdal Özyağcılar’ın başrollerinde olduğu Şehnaz Tango dizisinde başladı. Bu diziden sonra profesyonel olarak pek çok dizi film ve tiyatroda rol aldı.

Şevket Çoruh'un kızı Gülenay Çoruh'un annesiyle benzerliği görenleri şaşırttı! Gülenay Çoruh kimdir? - Resim : 3

Filmografisi

Hayati ve Diğerleri, Cingöz Recai: Bir Efsanenin Dönüşü, Yaşamak Güzel Şey, Roman Havası, Avrupa Avrupa, 20 Dakika, İstanbulun Altınları, Gönülçelen, Bana Bunlarla Gel, Aşkım Aşkım, Osmanlı Cumhuriyeti, Hemşire Meri, Düş Yakamdan, Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu, Kısmet, Hayat Bilgisi, İnşaat, Bayanlar Baylar, Yarım Elma, Beşibiryerde, Bizim Otel, Yeditepe İstanbul, Abuzer Kadayıf, Üzgünüm Leyla, Kahpe Bizans, Hayvanlara Dokunduk, Köşe Kapmaca, Şehnaz Tango 

Şevket Çoruh'un kızı Gülenay Çoruh'un annesiyle benzerliği görenleri şaşırttı! Gülenay Çoruh kimdir? - Resim : 4

Aldığı Ödüller

XVIII. Direklerarası Seyirci Ödülleri, Komedi Kadın Oyuncu Ödülü, Artiz Mektebi, Müjdat Gezen Tiyatrosu, 2018

2009 Muhsin Ertuğrul Tiyatro Ödülleri, "Komedi dalında en iyi oyuncu ödülü"

2009 Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri "Komedi dalında en iyi oyuncu ödülü"

2009 Afife Jale Tiyatro Ödülleri

"Komedi dalında en iyi oyuncu ödülü"

Şevket Çoruh'un kızı Gülenay Çoruh'un annesiyle benzerliği görenleri şaşırttı! Gülenay Çoruh kimdir? - Resim : 5
Günay Çoruh ve Gülenay Çoruh'un benzerliği dikkat çekiyor.

 

Şevket Çoruh'un kızı Gülenay Çoruh kimdir?

Ünlü oyuncu Şevket Çoruh'un Günay Karacaoğlu ile evliliğinden dünyaya gelen kızı Gülenay Çoruh,  1997 yılında doğdu. Gülenay Çoruh, İstanbul Bilgi Üniversitesi'nden mezun oldu. Anne babasına rağmen kameralardan uzak duran üniversite öğrencisi Gülenay sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanıyor! Kendisi hakkında yeterli bilgiye sahip olmasak da Şevket Çoruh'un eski eşi Günay Çoruh'a benzerliği ile dikkat çeken Gülenay Çoruh hakkında yeni bilgiler öğrendiğimizde sizlerle paylaşacağız.

Şevket Çoruh'un kızı Gülenay Çoruh'un annesiyle benzerliği görenleri şaşırttı! Gülenay Çoruh kimdir? - Resim : 6

Şevket Çoruh kimdir?

Arka Sokaklar Şevket Çoruh 30 Haziran 1973 tarihinde İstanbul'da doğdu. Terzi bir anne ile şoför bir babanın tek çocuğudur. Babası Selami bey Üsküdar-Kadıköy hattında dolmuş şoförlüğü yapmaktaydı. 14 yaşından 24 yaşına kadar İstanbul Maltepe’de büyüdü.Çoruh, Aslen Artvinlidir. Ailesi 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı sonunda Ardanuç’un Anaçlı köyünden İstanbul’a göç etmiş ve 1973 yılında istimlak edilerek bugün Ömerli Barajı suları altında kalmış olan Muratlı köyüne yerleşti.

Şevket Çoruh'un kızı Gülenay Çoruh'un annesiyle benzerliği görenleri şaşırttı! Gülenay Çoruh kimdir? - Resim : 7

İlk ve orta öğrenimini Üsküdar’da Taşmektep İlkokulu’nda, lise öğrenimini ise Kartal Anadolu Lisesi’nde tamamladı. Liseden sonra girdiği Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde tiyatro eğitimi aldı. Günay Karacaoğlu ile yaptığı evlilikten bir kızı bulunmaktadır. Daha sonra Günay Karacaoğlu'ndan boşanmış ve bunu da "Birbirimize artık aşık değiliz." şeklinde açıkladı.

Şevket Çoruh'un kızı Gülenay Çoruh'un annesiyle benzerliği görenleri şaşırttı! Gülenay Çoruh kimdir? - Resim : 8
Şevket Çoruh'un eski eşi Günay Çoruh ve kızı Gülenay Çoruh

 

Şevket Çoruh 3 Nisan 2017 tarihinde 21 yıllık maddi birikimleri olan 7 klasik arabasını ve 3 evini satıp ayrıca da bankadan 7 milyon lira kredi alarak İstanbul Kadıköy'de Baba Sahne adını verdiği tiyatroyu açtı. Tiyatronun açılışında Müjdat Gezen kendisinde bulunan İsmail Dümbüllü'nün fesini Şevket Çoruh'a devretti.

Şevket Çoruh'un kızı Gülenay Çoruh'un annesiyle benzerliği görenleri şaşırttı! Gülenay Çoruh kimdir? - Resim : 9

1989 yılından beri çeşitli tiyatro oyunlarında rol aldı. Bu sanat merkezinden mezun olan sanatçı, adını bir İnternet firmasının reklamında oynadığı "Kokoreççi" tiplemesiyle duyurdu. 2006 yılında bu yana Arka Sokaklar adlı dizide oynamaktadır. Kendisi en çok Arka Sokaklar dizisindeki Mesut rolüyle tanınır. Broadway geçmişinde sahnelenen en uzun tek kişilik oyun olan Caveman (Mağara Adamı) adlı tiyatro oyununun Türkiye'de sahnelendiği ikinci sezonunda 23 Ekim 2010 tarihinden itibaren rol aldı.

Şevket Çoruh'un kızı Gülenay Çoruh'un annesiyle benzerliği görenleri şaşırttı! Gülenay Çoruh kimdir? - Resim : 10

Şevket Çoruh ve eşi Özge Turna

 

Oynadığı Bazı Sinema Filmleri

2008 Usta
2004 Eğreti Gelin (Hasan)
2004 Anlat İstanbul (Recep)
2003 İnşaat (Sudi)

Oynadığı Bazı Dizi Filmler
Arka Sokaklar Mesut 2006
Gönül Kudret 2006
Savcının Karısı Ünal 2005
Canın Sağolsun Tayfun 2005
Sultan Makamı Sultan 2003
Azad Zübeyir 2002
Yılan Hikayesi Yaşar 1999
Affet Bizi Hocam Bekir 1998
Köşe Kapmaca 1996
Sevda Kondu Rıza 1996
Çiçek Taksi Çamur Şevket 1995

 Oynadığı Bazı Televizyon Filmleri

Kayıp Aşklar Kemal 2004
Bir Aşk Hikayesi Musa 2004
Gülizar Pirasan 2004

Ödülleri

11. ÇASOD "En İyi Oyuncu" Ödülleri, 2004 › En İyi Erkek Oyuncu 
23. İstanbul Film Festivali, 2004 › En İyi Erkek Oyuncu 
25. Siyad Türk Sineması Ödülleri, 2003 › En İyi Erkek Oyuncu