Sezaryen olan kadın 18 ay karın ağrısından sonra doktor muayenesinde korkunç gerçekle karşılaştı. Bakın karnında ne unutulmuş!

Yeni Zelanda’da bir kadın sezaryen sonrası 18 ay boyunca çektiği yoğun karın ağrıları nedeniyle hastaneye başvurdu. Yapılan taramada kadının karnında yemek tabağı büyüklüğünde cerrahi aletin bırakıldığı ortaya çıktı.

Sezaryen olan kadın 18 ay karın ağrısından sonra doktor muayenesinde korkunç gerçekle karşılaştı. Bakın karnında ne unutulmuş!

2020’de Auckland şehir hastanesinde doğum yapan kadının 18 ay sonra karnında Alexis retraktörü diğer adıyla yara koruyucu unutulduğu tespit edildi. "Yemek tabağı büyüklüğünde" ve çapı 17 cm'ye kadar olan kesikleri geri çekmek için tasarlanan ekstra büyük yara koruyucu, X-ışını ile tespit edilemedi. Sonunda, ilk prosedürden ve pratisyen hekimine yapılan birkaç ziyaretten yaklaşık 18 ay sonra, 2021 yılında kadının karnından çıkarıldı.

 Vakayla ilgili ilk soruşturmaların ardından, eski adıyla Auckland Bölge Sağlık Kurulu olan Te Whatu Ora Auckland, 20'li yaşlarındaki hastayı özensiz olmakla suçladı ancak Yeni Zelanda Sağlık ve Engellilik Komiseri Morag McDowell, Te Whatu Ora Auckland'ın hasta hakları kurallarını ihlal ettiğini tespit etti. Prosedürde kullanılan tüm cerrahi aletlerin sayısı Alexis retraktörünü içermiyordu, bunun nedeni muhtemelen ‘Alexis Retraktörünün yaranın içine tamamen girmemesi nedeniyle, retraktörün yarısının hastanın dışında kalması gerektiği ve bu nedenle bir hemşire komisyona ‘alıkonulma riski altında’ dedi. Rapor, vakanın aynı sağlık otoritesindeki başka bir vakayla "dikkat çekici derecede benzer" olduğunu belirtiyor ve hastanelerin cerrahi sayım politikalarının daha net olması gerektiğini tavsiye ediyor. 

 Te Whatu Ora Grup Te Toka Tumai Auckland Operasyon Direktörü Dr. Mike Shepherd yaptığı açıklamada hatadan dolayı özür diledi. ‘Te Toka Tumai Auckland ve Te Whatu Ora'daki kadın sağlığı hizmetimiz adına, hastanın başına gelenlerden dolayı ne kadar üzgün olduğumuzu belirtmek isterim ve bunun kendisi ve ailesi üzerinde yaratacağı etkiyi kabul etmek isterim. Etik ve mahremiyet nedeniyle bireysel hasta bakımının ayrıntıları hakkında yorum yapamayız. Ancak hastanın bakımını inceledik ve bunun sonucunda sistemlerimizde ve süreçlerimizde benzer olayların tekrar yaşanma olasılığını azaltacak iyileştirmeler sağlandı. Komiserin raporunda yer alan ve uygulamaya koyduğumuz veya uygulamaya çalıştığımız tavsiyeleri kabul ediyoruz.” diyerek özür diledi.