Sezgin Tanrıkulu’nun iftiraları sonrası Mete Yarar’dan CHP’ye tepki: Sezgin Tanrıkulu’ndan başkasını çıkaramıyorsunuz

tv100'ün ilgiyle izlenen, Erdoğan Aktaş'ın moderatörlüğünü yaptığı Eşit Ağırlık programına konuk olan Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, Sezgin Tanrıkulu'nun TSK'ya yönelik iftira dolu sözlerine değinerek CHP'yi eleştirdi. Yarar, " 2015 yılında Kılıçdaroğlu’na ‘Siz, batıdan özellikle milliyetçi ve Atatürkçü yerlerden oy alıyorsunuz ve aldığınız yerlerde bu hassasiyetler varken, Sezgin Tanrıkulu’nun dışında birini çıkaramıyorsunuz’ dedim," ifadelerini kullandı.

Devlet eski Bakanı Dr. Masum Türker, Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, AK Parti 22. Dönem Milletvekili Resul Tosun, CHP 27. Dönem Milletvekili Gürsel Tekin ve İYİ Parti 27. Dönem Milletvekili Av. Ayhan Erel Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık'ın konuğu oldu.

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, Sezgin Tanrıkulu'nun iftira dolu sözlerine yönelik CHP'ye eleştirilerde bulundu.

Mete Yarar'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"2015 yılında Antalya’da bir çalıştay gibi bir şey olmuştu. Orada bir masa etrafında konuşurken, Kılıçdaroğlu’na ‘Siz, batıdan özellikle milliyetçi ve Atatürkçü yerlerden oy alıyorsunuz ve aldığınız yerlerde bu hassasiyetler varken, Sezgin Tanrıkulu’nun dışında birini çıkaramıyorsunuz’ dedim, kenara not aldı. 8 yıl geçmiş, tv100’de Sezgin Tanrıkulu’nun konuşmalarını tartışıyoruz. Sezgin Tanrıkulu örneği oradayken milletin nasıl kafası karışabilir? tv100’deki çıkışından sonra ortalık infiale döndü. 8 yıldan beri bu söylediğinin aynısını her yerde söyledi. Ben bildim bileli milletvekili.

"İNSANLARIN FİKRİ HİÇ DEĞİŞMİYOR"

O kadar net anlatıyorlar ki insanların fikri hiç değişmiyor. Bu kadar net olunca da hiç kimsenin kafası karışmıyor ve başka bir partiye geçiş yapmıyor. ‘6 ok’ gibi ilkeleri barındıran ve bunların birçoğu evrensel olarak devam ediyor ama bunların hiçbir tanesini yüksek sesle temsil ettiğini (Sezgin Tanrıkulu) göremedik."