SGK borcu olanları ilgilendiriyor! Yapılandırma...

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) 1 milyon 770 bin kişinin toplam 90 milyar lirayı aşan borç yapılandırması için başvurduğunu bildirdi.

SGK borcu olanları ilgilendiriyor! Yapılandırma...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı kamu borcu yapılandırma düzenlemesine başvuru süresi Ocak ay sonu itibarıyla sona erdi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 1 milyon 770 kişinin 90 milyar lirayı aşan borcun yapılandırıldığını açıkladı. Bakan Selçuk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, SGK  alacakları için yapılandırma başvurularının 1 Şubat itibarıyla sona erdiğini  anımsatarak şu bilgileri paylaştı:

 "Borç yapılandırması kapsamında e-Devlet, e-SGK ve sosyal güvenlik  merkezlerimize 1 milyon 770 bin vatandaşımız başvurdu. Bu kapsamda yapılandırılan  toplam alacak 90 milyar lirayı aştı ve bugüne kadar 2,75 milyar lira tahsilat  gerçekleştirildi. Borçlarını yapılandıran tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyor,  bu dönemde büyük özveri gösteren çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."