SGK borcunu yapılandıranlar dikkat! Son ödeme tarihi geldi çattı. Eğer bu kurala uymazsanız yapılandırma bozulabilir

Haziran ayında DGK prim borçlarını yapılandıranlar için kritik bir uyarı yapıldı. Son tarih 31 Temmuz olarak açıklandı. Bu iki ödemeyi yapmazsanız yapılandırma başvurunuz iptal edilecek.

SGK borcunu yapılandıranlar dikkat! Son ödeme tarihi geldi çattı. Eğer bu kurala uymazsanız yapılandırma bozulabilir

SGK prim borcu yapılandırma başvuruları Haziran ayında sona erdi. Başvurular SGK İl Müdürlüğü/Sosyal Güvenlik Merkezinden ve e-Devlet üzerinden de yapıldı.

SON ÖDEME TARİHİ YAKLAŞTI

SGK yaptığı duyuruyla prim borcu yapılandırma son ödeme tarihini paylaştı. Buna göre yapılandırılan SGK prim borcunun peşin veya ilk ve ikinci taksit ödemesi için son gün 31 Temmuz.

ÖDEMELER NEREDEN YAPILIYOR?

Ödemelerin, Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresi "www.gib.gov.tr"den, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulaması üzerinden elektronik ortamda yapılması imkanı bulunuyor. Yapılandırılan borçlar, anlaşmalı bankaların banka ve kredi kartı ya da banka hesabından, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlardan, anlaşmalı bankaların şubelerinden, internet ve telefon bankacılığı ve mobil bankacılık gibi alternatif ödeme kanallarından, vergi dairesi veznelerinden ya da PTT şubelerinden ödenebiliyor.