SGK, Sağlık Bakanlığı’ndan belgeleri istedi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Sağlık Bakanlığı’ndan sağlık çalışanlarının meslek hastalığı ve vazife malullüğüne ilişkin yapılacak işlemler için gerekli belgeleri istedi.

SGK, Sağlık Bakanlığı’ndan belgeleri istedi

Sosyal Güvenlik Kurumu, koronavirüs nedeniyle vefat eden sağlık çalışanlarının meslek hastalığı ve vazife malullüğüne ilişkin yapılacak işlemlere dair yol haritasını belirleyerek, sürecin hızlanması için Sağlık Bakanlığı’na yazı gönderdi. SGK Sağlık Bakanlığı’na gönderdiği yazıda, “Görevi nedeniyle koronavirüse yakalanarak vefat eden sağlık çalışanlarından, kadrolarına göre, Vazife Malullüğü veya Meslek Hastalığı kapsamında değerlendirilebilecek” ifadeleri yer aldı.

Şu ana kadar ulaşan sağlık çalışanlarımızın bireysel başvurularının ivedilikle değerlendirildiğine ve aylıkların bağlandığına dikkat çekilen duyuruda, koronavirüs hastalığı nedeniyle vefat eden memur statüsündeki sağlık çalışanlarının tüm başvurularının kurumlarınca alınarak hızla Sosyal Güvenlik Kurumu’na gönderilmesi istendi.

Ayrıca, sağlık personelinin hak sahiplerinin ilgili SGK İl Müdürlüklerine/Merkez Müdürlüklerine başvuru yapmaları yönünde bilgilendirilmeleri gerektiği belirtildi. Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarına ilişkin yapılacak başvurular için SGK İl Müdürlüklerinde özel personel görevlendirildi. Bu görevlilere işlemlerin titizlikle ve hızla sonuçlandırılması talimatı verildi.

Alış 32,5874
Satış 32,5902
Değişim 0,11
Son Değer 32,5888
En yüksek 33,09
En düşük 32,49
Haftalık Değişim 0,00%
Haftalık En Düşük 0,00
Haftalık En Yüksek 0,00
Aylık Değişim 0,00%
Aylık En Düşük 0,00
Aylık En Yüksek 0,00