SGK ve TEB arasında ilaç alım protokolü imzalandı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Türk Eczacıları Birliği (TEB) ilaç alım protokolü imzalandı

SGK ve TEB arasında ilaç alım protokolü imzalandı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Türk Eczacıları Birliği (TEB) arasında, SGK binasında, İlaç Alım Protokol Töreni düzenlendi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Eczanelere yıllık 235 milyon liraya ulaşan bir iyileştirme sağladık" dedi.

Bakan Selçuk, burada yaptığı konuşmada, sosyal güvenlik sisteminde yaptıkları iyileştirmelerle hiçbir vatandaşı dışarıda bırakmayan sağlık sigortası sistemine sahip olunduğunu ifade etti. Vatandaşlara sunulan sağlık paketinin kapsayıcı olduğu kadar zengin içeriği ile de öne çıktığını belirten Selçuk, sosyal güvencesi olmayanların bakmakla yükümlü oldukları aile fertleri dahil, sağlık hizmetlerinden yararlanmaları için ödemeleri gereken miktarın aylık sadece 88 lira 29 kuruş olduğunu söyledi. Selçuk, "Belirli bir düzeyin altında gelirleri olanların da bu primini biz devlet olarak ödemekteyiz. Dolayısıyla onlara da sağlık güvencesi sağlamaktayız. Dünyada bu kadar düşük maliyetle bu kadar kapsamlı sağlık hizmeti sunan başka bir kamu ya da özel sigorta sistemi olmadığının da altını çizmek isterim. Bunun adına biz saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ifadesiyle 'Türk Mucizesi' diyoruz." diye konuştu.

Hükümet olarak halkın Kovid-19 salgınından etkilenmemesi için tedbirleri aldıklarını ve almaya da devam ettiklerini dile getiren Selçuk, salgın ile mücadelede Türkiye'nin diğer ülkelere kıyaslandığında daha iyi durumda olduğunun açık olduğunu, Dünya Sağlık Örgütü dahil olmak üzere ulusal ve uluslararası tüm kurum, kuruluş ve gözlemcilerin de bunu kabul ettiğini ifade etti.

Bakanlık olarak toplumun her kesimini ilgilendiren hayati konularda görev ve sorumluluklar taşıdıklarını, Türkiye'nin nüfusunun tamamına, her haneye, her aileye, her bireye çeşitli şekillerde dokunan bir Bakanlık olduklarını belirten Selçuk, koronavirüs salgının vatandaşların yaşamları üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak için Bakanlık olarak salgının başladığı ilk günden itibaren sosyal koruma kalkanı altında etap etap birçok programı hayata geçirdiklerini anımsattı.

"Yardım ve desteklerin toplam tutarı 35 milyar lirayı aştı"

Selçuk, alınan tedbirleri çalışma hayatı, sosyal güvenlik, sosyal yardımlar ve sosyal hizmetler olmak üzere 4 ana başlık altında topladıklarını, toplumun tüm kesimlerine yönelik uygulamalarla bireyden aileye, aileden topluma uzanan tüm sürecin vatandaşları kapsadığını ifade etti.

Kovid-19'dan etkilenen herkese, tüm toplum kesimlerine yönelik tedbirler aldıklarını ve salgın dönemini olabilecek en az hasarla atlatmayı ve sonrasında kalınan yerden daha güçlü bir şekilde devam etmeyi hedeflediklerini belirten Bakan Selçuk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mart ayından bugüne Kovid 19 ile mücadele kapsamında Bakanlık olarak sağladığımız yardım ve desteklerin toplam tutarı 35 milyar lirayı aştı şu anda. Son 18 yılda sağlık sistemimize yaptığımız yatırımların özellikle genel sağlık sigortası başta olmak üzere gerçekleştirdiğimiz sosyal güvenlik reformunun faydalarını da biz bu salgın döneminde tecrübe ettik. Kovid-19 salgınının ülkemizde etkisini göstermeye başlaması ile vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine erişiminde bir kesinti olmaması için çeşitli tedbirleri hızla devreye aldık. Kronik hastalarımızın 1 Ocak sonrasında süresi dolan sağlık raporları ve reçetelerinin gerçerlilik süresini uzattık. Raporları sona eren kronik hastalarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamasını böylece engelledik. Yine daha önce bir aylık verilen ilaçların üç aylık verilmesine imkan tanıdık. Kovid-19 teşhisiyle yatan hastalarımızın bakım hizmetleri hastaneler için yüksek maliyet oluşturmaktaydı. Kovid-19 bakım hizmetlerini geri ödeme kapsamına aldık. Her hasta için hizmet veren hastanelerimize de bu anlamda günlük ödemelerimizi yapmaktayız."