Staj girişi ile EYT'li olunur mu? Bakan Bilgin yanıtladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin staj ve çıraklık girişleri ile EYT'lilik konusuna açıklık getirdi. Bakan Bilgin, söz konusu dönemlerde iş ilişkisi gibi bir durumun söz konusu olmadığını kaydetti.

Staj girişi ile EYT'li olunur mu? Bakan Bilgin yanıtladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın detaylarını açıkladığı emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinde zaman daraldı. 

Önümüzdeki zamanlarda yasalaşması beklenen düzenlemede emeklilik yaşını geri çekmek için farklı farklı formüller bulunuyor. EYT konusunda stajyer ve çırakların durumu merak ediliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konuyla ilgili açıklamasında emeklilik için prim gün sayısı, yıl sayısı ve yaş şartlarının bulunduğunu hatırlatarak şöyle konuştu:

Staj yapanlar, iş yerinde çalışma ilişkisi kurmuyorlar, iş akdi gerçekleşmiyor. Dolayısıyla işveren onlar için prim ödemiyor. Yani onlar için geçerli olan bir durum değil. Onlar bir eğitim için gidiyorlar oraya. O eğitim sürecinde başlarına bir şey gelmesin diye devlet onlara sağlık sigortası yatırıyor, koruyucu sigorta düzenlemesi yapıyor. Onunla iş akdini birbirine karıştırmamak lazım. Orada öyle bir karışıklık var. Borçlanma vesaire bunlar söz konusu değil. İşvereniniz kim olacak, kimin adına borçlarınızı yatıracaksınız? Yani iş akdinin gerektirdiği şartların ve standartların hiçbirisi onlarda söz konusu değil.