SGK'dan çalışan annelere önemli duyuru! Bu ödeme başvuran herkese veriliyor

Sosyal Güvenlik Kurumu, Türkiye'de yaşayan ve sigortalı olarak çalışan milyonlarca kişi için duyuru yaptı. Sigortalı olarak çalışan anneler bu ödemeden faydalanabilirler.

SGK'dan çalışan annelere önemli duyuru! Bu ödeme başvuran herkese veriliyor

Türkiye'de çalışan binlerce vatandaşa yönelik sigortalı çalışanları ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), doğum yapan kadınlara sağlanan çeşitli ödemeler arasında yer alan emzirme ödeneği konusunda bilgilendirmede bulundu.

EMZİRME ÖDENEĞİ VERİLECEK

SGK'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre, 2023 yılında 520 TL emzirme ödeneği verileceği duyuruldu.

Sigortalı olmayan eşlerin doğum yapması halinde sigortalı erkeklere ödenen emzirme ödeneği, bebeklerin anne sütünden mahrum kalmaması için büyük önem taşıyor. SGK, anne sütünün teşvik edilmesi ve bebek dostu sağlık kuruluşları programı çerçevesinde birçok sosyal güvenlik il müdürlüğü/merkezine bebek bakım ve emzirme odası açarak destek oluyor.

SGK'nın açıklamasına göre, 2023 yılında sadece ilk 6 ayda 214.031 adet rapora karşılık 109.219.045 TL emzirme ödeneği ödendiği belirtildi. Bu ödemeler, annelerin bebekleriyle daha sağlıklı bağ kurmasını ve bebeklerin beslenmesinde en önemli kaynak olan anne sütünün teşvik edilmesini hedefliyor. Bu sayede anne sütü ile beslenen bebeklerin sağlığı korunurken, anne ve bebek arasındaki bağın güçlenmesine de katkı sağlanmış oluyor.