SGK’dan hayat kolaylaştıran uygulama! Milyonlarca vatandaş 'Emekli olursam ne kadar alırım' sorusuna SGK’dan yanıt bulacak!

Milyonlarca vatandaşın gündeminde yer alan 'emekli olursam ne kadar alırım'sorusu cevap bulacak. Vatandaşların kafasını karıştıran ve soru işaretlerine neden olan emekli maaşı hesaplamak SGK tarafından geliştirilen uygulamayla son bulacak. Peki uygulamaya nasıl ve nereden erişilecek? İşte maaş hesaplama ekranı…

SGK’dan hayat kolaylaştıran uygulama! Milyonlarca vatandaş 'Emekli olursam ne kadar alırım' sorusuna SGK’dan yanıt bulacak!

Yeni yıl zamları tüm vatandaşlarla beraber emeklilerinde gündeminde yer alırken Emeklilikte Yaşa Takılanların (EYT) da en çok merak ettiği konular arasında 'olası emekli maaşı miktarı' bulunuyor.
 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kendi internet sitesinde bir uygulama paylaştı. Duyurulan uygulama “emekli olursam ne kadar maaş alırım" sorusuna yanıt bulacak. Kafa karışıklığını gidermek adına yapılan uygulamada emekli olunduğu takdirde alınacak maaş miktarı öğrenilebiliyor.

Emekli maaşı hesaplaması çalışma gününden prim ödemesine kadar pek çok kritere göre değişiklik gösteriyor. SGK tarafından kullanıma açılan uygulama maaş ve emeklilik zamanı bilgilerinin kesinlik içermediğini aktarıyor. Ne zaman emekli olurum? 4A emekli maaşı hesaplanır? 4B emeklilik maaşı nasıl hesaplanır?  4C emeklilik maaşı nasıl hesaplanır?  İşte sorgulama ekranları...

4A EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ sayfasına girilip, sayfada istenen bilgiler giriliyor:
T.C Kimlik numarası,

SSK Sicil Numarası,

Baba adı,

Nüfus il,

Doğum tarihi bilgileri.

'Sorgula' butonuna basınca emeklilik hesaplaması yapılabiliyor.

4A EMEKLİ MAAŞINI HESAPLAMAK İÇİN BU LİNKE TIKLAYINIZ

 

4B emekli maaşı hesaplama

 

TC Kimlik numaranızı,

 

Kurumu ve güvenlik kodunu yazın.

 

Bu işlem sonucunda emeklilik hesaplamanız yapılacaktır.

 

4B EMEKLİ MAAŞINI HESAPLAMAK İÇİN BU LİNKE TIKLAYINIZ

 

4C emekli maaşı hesaplama

 

Doğum tarihi,

 

Cinsiyet,

 

4A çalışma süresi

 

Başlangıç ve bitiş tarihi,

 

Hizmet türünü seçin.

 

Altta bulunan hesapla butonuna basın

 

Bu işlem sonucunda emeklilik hesaplamanız yapılacaktır.

 

4C EMEKLİ MAAŞINI HESAPLAMAK İÇİN BU LİNKE TIKLAYINIZ

Ne zaman emekli olurum?

SGK sayfasında emekli maaşı hesaplamasının yanında ne zaman emekli olacağınıza dair sorgulama yapabileceğiniz sayfası bulunur.

NE ZAMAN EMEKLİ OLACAĞINIZI SORGULAMAK İÇİN BU LİNKE TIKLAYIN