SGK'dan sürpriz açıklama yapıldı! Borç yapılandırmasında süre uzatıldı. Artık bu tarihe kadar ödeme yapmanız gerekiyor

Sigorta prim borçları ve yapılandırma kapsamındaki vergiler ile idari para cezalarına ilişkin borçların ödenmesinde süre uzatıldı. Son ödeme tarihi 31 Temmuz'da biten prim borçları 3 Ağustos saat 23.59'a kadar uzatıldı. Yapılandırma kapsamındaki vergi ve idari para cezalarına ilişkin borçların son ödeme tarihi ise 4 Ağustos olarak belirlendi.

SGK'dan sürpriz açıklama yapıldı! Borç yapılandırmasında süre uzatıldı. Artık bu tarihe kadar ödeme yapmanız gerekiyor

Türkiye'de yaşayan binlerce yükümlüyü yakından ilgilendiren SGK borç yapılandırması ödemeleri ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Son ödeme tarihi 31 Temmuz olan yapılandırma ödemeleri ile cari dönem ve prim borçları da dahil olmak üzere tüm ödemelerde son ödeme süresi tekrar belirlendi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), son ödeme tarihi 31 Temmuz 2023 olan yapılandırma, cari dönem prim borçları ve diğer her türlü borçların son ödeme süresinin 3 Ağustos 2023 saat 23:59'a kadar uzatıldığını duyurdu.

ÖDEMELER NASIL YAPILIYOR?

Vergi borcunu ödemek için vergi dairesine gitmek zorunluğu bulunmuyor. Ödemeler Gelir İdaresi Başkanlığı'nın mobil uygulamasından veya internet sitesinden de yapılabiliyor. Ayrıca, anlaşmalı bankaların şubelerinden veya mobil uygulamalarından da gerçekleştirilebiliyor.

BORÇ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

SGK borç sorgulama işlemleri "sgk.gov.tr" adresinden yapılabiliyor. Sorgu türü, sorgu tipi ve sicil no seçildikten sonra var olan borçlar kullanıcının bilgisine sunuluyor.