Sıcak gelişme! Bakan Bilgin müjde verdi! Beklenen 2023 asgari ücret ve EYT açıklaması geldi!

Milyonlarca vatandaş asgari ücrete gelecek yeni zammın ne kadar olacağını merakla beklerken sıcak bir gelişme yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücretle çalışanlara müjdeli haberi verdi. İşte tüm detaylar...

Sıcak gelişme! Bakan Bilgin müjde verdi! Beklenen 2023 asgari ücret ve EYT açıklaması geldi!

Son günlerde hem EYT’liler hem de asgari ücretle çalışanlar gözlerini Bakan Bilgin’e çevirmiş durumda. Bakan Vedat Bilgin EYT ve asgari ücretle ilgili açıklamalarda bulundu. Bilgin, EYT için tarih verirken asgari ücretli içinde ‘’Emekçileri sevindirecek haber vereceğiz’’ dedi.

Bakan Bilgin, Kırşehir’de ‘Halka Hizmet, Hakk’a Hizmettir’ sloganıyla yapılan Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında kapanış programına katıldı. Bakan Bilgin, EYT ve asgari ücret ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Vatandaşları enflasyona ezdirmeyeceğiz mesajı veren Bakan Bilgin, ‘’Emekçileri sevindirecek haber vereceğiz’’ dedi.

"Vatandaşın her türlü sorunlarını çözeceğiz"

Bakan Bilgin program kapsamında yaptığı konuşmada, “Pandemi sürecinde dünyada en çok ekonomisini güçlendiren ülke konumundayız. Türkiye ‘yola devam’ dedi. Esnafların kredi sorunları var. Bunları adım adım çözerek yola devam ediyoruz. Emeklilikle ilgili sorunları çözeceğiz. Onların her türlü sorunu bizim sorunumuzdur. Çalışanlarımız, işçilerimiz ve emekçilerimizin her türlü sorunlarını çözeceğiz’’ açıklamalarında bulundu.

Emekçilerimizi enflasyon karşısında ezdirmeyeceğiz

Bakan Bilgin açıklamasının devamında asgari ücretli vatandaşların durumuna da değinerek, ‘’ Bu sene asgari ücrette yüzde 85 artış yaptık. Yine aralık sonunda belirlenecek yeni asgari ücrette de emekçilerimizi enflasyon karşısında ezdirmeyeceğiz. Milyonların merakla beklediği EYT sorunu en geç aralık ayında meclise intikal ettirilecek. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor’’ ifadelerini kullandı. Sevindirecek güzel haber geldi. Yapılan açıklamada EYT sorununun Aralık ayında meclise geleceğini belirtti.