Sıcaklardan kaçarken sağlığınızdan olmayın! Klimalar hasta ediyor mu? Zararlarından nasıl korunabiliriz? tv100 uzmanına sordu

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte, klimaların popülerliği arttı. Serin bir ortamda vakit geçirmek isteyenler, klimanın sağladığı rahatlığı tercih ediyor. Peki, masum sandığımız klimalar gerçekte bizi hasta ediyor mu? klimaların zararlarından nasıl korunabiliriz? tv100 muhabiri Başak Bilgin uzmanına sordu. İşte o detaylar…

Araba, evde, ofiste sıcak yaz aylarında sıcaklardan kaçmanın en kolay yöntemi klima altında serinlemek. Peki,  klimalar gerçekte bizi hasta ediyor mu? klimaların zararlarından nasıl korunabiliriz? tv100 muhabiri Başak Bilgin uzmanına sordu.

SANILDIĞINDAN DAHA TEHLİKELİ

Hava sıcaklığı yurt genelinde 40 derecelere dayandı adeta nefes alamaz hale gelindi. Durumlar böyle olunca da evde, arabada ya da iş yerlerinde bir nebze olsun serinlemek için vatandaşlar klimalara yöneldi fakat kontrolsüz klima kullanımı sanıldığından daha tehlikeli.

ÇOĞU HASTALIĞIN KAPISI ARALANIYOR

KBB Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Mazhar Çelikoyar, “Öyle ortamlar sağlanıyor ki tamamen yapay ortamlar. Vücut o dengeyi bulamıyor o mevsim geçişini tam yaşamıyor. Kimisinin bademcikleri şişiyor, kimisi nezle oluyor. Kimisi daha ağır hasta olabiliyor. İyi temizlenmemiş klimalarda bazı mikroorganizmalar özellikle nemli ortamları sevebilecek mantarların varlığı daha sonra solunum yollarına karışabiliyor.” İfadelerini kullandı.

VATANDAŞLAR İKİYE BÖLÜNDÜ

Vatandaşların birçoğu klima olmadan yapamam derken kimi de klimanın getirdiği zararların farkında olduğundan olabildiğinde klimadan uzaklaşmaya çalışıyor.