Sıcaklıklardan bunalanlara müjde! Tarih verildi! 8-9 derece birden düşecek

Son iki gündür sıcaklıklar herkesi epey zorluyor. Öyle ki kimsenin gözüne uyku dahi girmiyor. Sıcaktan bunalanlara güzel haberi Prof. Dr. Orhan Şen verdi. 8-9 derece birden düşecek olan sıcaklıklar yüzleri güldürecek.

Sıcaklıklardan bunalanlara müjde! Tarih verildi! 8-9 derece birden düşecek

"Bunaltıcı sıcaklıklar ne zamana kadar sürecek?" derseniz yanıtı hemen verelim, pazar gününe kadar sürmesi bekleniyor. Eyyam-ı Bahur sıcaklılarının ardından serin hava gelecek. Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sıcaklıkların 8-9 derece düşeceğini açıklayarak tarih verdi.

SICAKLIK PAZAR GÜNÜNE KADAR SÜRECEK

Eyyam-ı Bahur’un 6 Ağustos’a kadar sürmesi beklenirken Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, önümüzdeki hafta beklenen hava sıcaklıklarıyla ilgili açıklama yaptı.

O TARİHTEN İTİBAREN SICAKLIKLAR 8-9 DERECE DÜŞECEK

Sıcak hava dalgasının önümüzdeki 3 gün daha devam edeceğini açıklayan Şen, salı gününden itibaren tüm yurtta sıcaklıkların düşeceğini belirtti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Şen şu ifadeleri kullandı;

Bugün cuma yağış yok. Sıcaklıklar ortalamanın üzerinde devam ediyor. Batı ve iç bölgelerde sıcak hava dalgası 3 gün daha devam edecek. Salı günü tüm yurtta sıcaklıklar düşüyor. Özellikle kuzey ve kuzey batı bölgelerde bugüne göre 8-9 derece düşecek.

İstanbul'da aşırı sıcaklar devam ediyor. Bugün 36 C°, yarın 34°, pazar 34 C°, salı günü 28 C°. İzmir 37° Antalya 32 C° Ankara 35 C° Nem güneyde düşük Orman yangınlarına dikkat. Güneş ve ısı çarpmasına dikkat. Kendinizi koruyun.