Sigortalı çalışanlar için yeni bir dönem başlıyor! Çalışanları ve emeklileri yakından ilgilendiren tarih belli oldu!

Türkiye'de emeklilik hayali kuran milyonlarca vatandaş var. Son dönemde emekli zamları, promosyon ödemeleri, emeklilere ilişkin düzenlemeler derken gözler bu tarafa çevrildi. Açıklanan son gelişmeye göre, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) emeklilik işlemleri ile ilgili belgeleri artık sadece HİTAP üzerinden kabul edecek.

Sigortalı çalışanlar için yeni bir dönem başlıyor! Çalışanları ve emeklileri yakından ilgilendiren tarih belli oldu!

Açıklanan sistem değişikliği ile beraber emeklilik işlemlerinin minimum hata ve kısa sürede tamamlanması amaçlanıyor. Elde edinilen bilgilere göre bu sistemde emeklilik ile ilgili işlemlere dair başvurular, onay süreci ve diğer bilgi ve belgeler, 15 Kasım tarihinden itibaren sadece HİTAP üzerinden gönderilecek. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan genelge kapsamında 31 Mayıs 2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu kapsamında, sigortalı sayılan kamu görevlilerinin özlük dosyalarında bulunan bilgilerin elektronik ortama taşınmasına olanak sağlayan HİTAP’ın, sigortalıları çalıştıran tüm kamu kurum ve kuruluşlarının kullanımına açılarak SGK Başkanlığı sorumluluğunda yürütüldüğü belirtildi.

Açıklanan genelgede vurgulanan bilgi ve beyana göre sigortalı sayılan kamu görevlilerinin bağlı olduğu kurum ve kuruluşları, gerekli kurumsal ve teknik altyapı çalışmalarını en geç 2 ay içinde tamamlayacak ve bilgiler tümüyle güncel bir şekilde HİTAP'a aktarılacak. Buna göre emeklilik ile ilgili başvuru ve onay süreci, diğer bilgi ve belgelere 15 Kasım tarihinden itibaren sadece HİTAP üzerinden erişim sağlanabilecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığınca gerek görülen durumlar haricinde posta yoluyla bilgi ve belge gönderim işlemleri de kaldırılacak ve aynı zamanda emeklilik işlemleri de SGK Başkanlığı tarafından HİTAP üzerinde yer alan bilgiler ve belgeler üzerinden yapılacak.