Siirt'in Zivzik narı için hasat başladı, narlar bu yıl mart ayına kadar tezgahları süsleyecek

Siirt'in Şirvan ve Pervari ilçelerinde özel olarak yetiştirilen Zivzik narı için hasat başladı. Bu yıl ülke genelinde yaşanan yüksek hava sıcaklıkları nedeni ile Siirt'te özel olarak yetiştirilen Zivzik narının rekoltesinde ciddi bir düşüş yaşandı. Sıcak havalardan etkilenen nar üretimi fiyatlara yansıdı.

Siirt'in Zivzik narı için hasat başladı, narlar bu yıl mart ayına kadar tezgahları süsleyecek

Siirt'in Pervari ve Şirvan ilçelerinde özenle yetiştirilen Zivzik narı için hasat başladı. Bu yıl içinde oldukça yüksek seyreden hava sıcaklıkları nedeni ile bölgede nar üretimi olumsuz etkilendi. Düşük olan rekolte ise hem bahçe fiyatlarına hem market fiyatlarına yansımış durumda. 

ZİVZİK NARI MART AYINA KADAR TEZGAHLARI SÜSLEYECEK

Zivzik narının 15 Ekim'den sonra hasadı yapıldığını ifade eden Kezer, "Yoğun talep olduğundan dolayı çevre illerden gelen müşterimizin beğenisine sunuyoruz. Zivzik narı mart ayına kadar tezgahlarda görünüyor. Bu narlar organik olduğundan dolayı yaş olarak kerpiç ve toprak evlerde kurutulup piyasaya sürülmektedir. Antibiyotik oranı çok yüksek olan bir meyvedir" dedi."Zivzik narının önemli bir özelliği de çekirdeğinin sert olması ile beraber antibiyotik oranının yüksek olmasıdır" diyen Kezer, "Bu yıl havaların çok sıcak geçmesinden dolayı rekoltenin düşük olduğu bekleniyor. Rekoltenin düşük olması da fiyatlara yansıyor. Şuan kilosu 20-25 lira civarındadır’’ ifadelerini kullandı.

 

Siirt'in Zivzik narı için hasat başladı, narlar bu yıl mart ayına kadar tezgahları süsleyecek - Resim : 1