Siirt’te öğrenciler okul bahçesinde sebze yetiştirmeyi öğreniyorlar

Siirt’te öğrenciler, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nce başlatılan projeyle, okul bahçesindeki alanlarda domates, biber, salatalık, patlıcan gibi sebzeleri yetiştirecek.

SİİRT  SEBZECİLİKTE CANLANIYOR

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nce yapılan ‘’Siirt Sebzecilikle Canlanıyor’’ projesi kapsamında, Ağaç Müzesi’nde düzenlenen törenle, kentteki 35 okula 3 bin sertifikalı sebze fidesi dağıtıldı. Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, ‘’Bu şekilde köylerimizde fide ve sebze üretimini arttırmayı hedefliyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın son dönemde uyguladığı en önemli politikalarından bir tanesi de, her ilimizin kendi kendine her alanda yeten olmasını hedeflemesi. Bu amaçla uzun yıllar sonra tekrardan sebzeciliği canlandırmak için projeler uyguluyoruz. Projeler bundan sonra gerek tarla gerek seracılık üzerine devam edecektir’’ dedi.

‘’ÇOCUKLARIMIZ TARIMLA YENİ YENİ TANIŞIYORLAR’’

Hayata geçirilen projelerin bir ayağının da çocuklara yönelik olduğunu ifade eden Demirhan, çocukların şehirde büyüdükleri için tarımı çok tanıyamadığını belirterek, ‘’Çocuklarımız şehirde büyüdükleri için tarımı, toprağı, fideyi, ağaçları çok tanıyamıyor. En azından bir başlangıç olsun diye, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak, 3 bin sebze fidesinin dağıtımını 35 okula gerçekleştirdik. Bundan sonra bizim teknik elemanlarımız, çocuklarla birlikte okulların bahçesinde sebze dikimi gerçekleştirecekler’’ diye konuştu.

PROJE HAYATA GEÇTİ

Öğrencilerin doğayı tanıması, ürünleri öğrenmesi ve kendi emekleri ile kendi yetirildikleri ürünleri yemenin zevkine ulaşmalarını istediklerini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip de, ‘’Üreten toplumlar uygar toplumlardır. Geleceğin dünyasında da üreterek var olabilirdiniz. Küçük de olsa okullarınızda bu üretimi teşvik etmek amacıyla Tarım ve Orman Müdürlüğü böyle bir proje hayata geçirdi ve bizi de paydaş olarak tayin etti’’ dedi.