Silah kaçakçılığı yapan 3 çete çökertildi: 2 tutuklama

İzmir’de, silah kaçakçılığı yapan 3 ayrı çeteye operasyon yapıldı. 8 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. 2 kişi tutuklandı.

Silah kaçakçılığı yapan 3 çete çökertildi: 2 tutuklama

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Aliağa Kaçakçılık Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri, silah kaçakçılığı yapan 3 ayrı çete tespit etti.

Silah kaçakçılığı yapan 3 çete çökertildi: 2 tutuklama - Resim : 1

ÇOK SAYIDA SİLAH ELE GEÇİRİLDİ

Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından ekipler, 19-23 Ekim tarihleri arasında belirlenen adreslere operasyon düzenledi. 12 ev, 2 iş yeri ve 1 otomobilde yapılan aramalarda 23 tabanca, 'akrep' olarak tabir edilen otomatik tabanca, susturucu, 2 tüfek, 29 tabanca şarjörü, bin 655 çeşitli çaplarda fişek, uzun namlulu AK- 47 mermisi, 69 çekirdek, 11 kovan, silah deneme istasyonu olarak kullanılan kum havuzu, balistik yelek, çok sayıda silah parçası, silah yapımında kullanılan alet ve yaklaşık 20 gram esrar ele geçirildi.

Silah kaçakçılığı yapan 3 çete çökertildi: 2 tutuklama - Resim : 2

2 KİŞİYİ TUTUKLANDI

Operasyon kapsamında 8 şüpheli gözaltına alındı. Adliye sevk edilen şüphelilerden 2'si tutuklandı. Diğer şüphelilerin işlemlerinin sürdüğü belirtildi.