Sıla'nın Davut Güloğlu'na açtığı davada karar çıktı!

Sıla'nın kendisine alenen küfretmesi nedeniyle Davut Güloğlu'na açtığı davada mahkeme kararını verdi.

Sıla'nın Davut Güloğlu'na açtığı davada karar çıktı!

15 Temmuz darbe girişiminin ardından 7 Ağustos 2016'da Yenikapı'da düzenlenen mitingler için 'şov' açıklaması yapması konusunda katıldığı bir televizyon programında, "s… olsun gitsin" diyen Davut Güloğlu'na mahkemeden ikinci ceza geldi.

2 Mayıs 2017'de açılan davada Alenen hakaret" suçundan önce 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan Güloğlu, bu kez de manevi tazminat ödeyecek. Öncesinde verilen hapis cezası 8 bin 500 TL adli para cezasına çevrilerek kesinleşen ünlü şarkıcıya, 4 bin TL'lik tazminat cezası geldi.

Davalı Davut Güloğlu'nun avukatı Gültekin Gepek açıklamasında Sıla'ya karşı herhangi bir söylemin söz konusu olmadığını iddia etti. Gültekin Gepek sözlerine şöyle devam etti: Ceza mahkemesi kararı, hukuk hakimini bağlamaz. Ceza yargılamasında yapılan yargılama sağlıklı yürümemiştir. Müvekkilimizin sosyal ekonomik durum araştırmalarında görüldüğü gibi müvekkilimiz 8 bin 500 TL adli para cezasını taksitler halinde ödemektedir. Pandemi ve ekonomik durumlar da dikkate alınarak davanın reddini, aksi takdirde minimum oranda tazminata karar verilmesini talep ediyoruz."

'Tazminat miktarı düşük'

Sıla Gençoğlu Amani'nin avukatı Rezan Epözdemir de söylenen sözler üzerine müvekkilinin kişilik haklarının ağır bir şekilde ihlal edildiğini ifade ederek, "Tazminat miktarı düşüktür. Davayı kazanmış olmamız sevindirici. Mahkemenin kişilik haklarının ihlali var demiş olması sevindirici. Fakat tazminat miktarının düşük olması hasebiyle istinaf mahkemesinde itiraz hakkımızı kullanacağız" dedi.