Silivri’deki deprem beklenen ‘Marmara depremi’ için öncü olabilir mi? Naci Görür değerlendirdi

Geçtiğimiz günlerde Marmara Denizi Silivri açıklarında meydana gelen 3 büyüklüğündeki depremin ardından Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulundu. Görür, bu depremin Marmara depremi için öncü olup olamayacağı konusunda bilgi verdi.

Silivri’deki deprem beklenen ‘Marmara depremi’ için öncü olabilir mi? Naci Görür değerlendirdi

AFAD'tan geçtiğimiz gün yapılan açıklamaya göre, Marmara Denizi Silivrii açıklarında 3 büyüklüğünde deprem olduğu belirtildi. 

Bu durum üzerine sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yayınlayan Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından depreme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"KÜÇÜK SARSINTILAR ARA ARA OLUYOR"

Görür, Kumburgaz Fayı'nı işaret ederek, "Evet bu üçlük deprem endişe ettiğimiz Kumburgaz Fayı üzerinde ama bu fayın batı ucunda krip nitelikli küçük sarsıntılar ara sıra oluyor" dedi.

Silivri’deki deprem beklenen ‘Marmara depremi’ için öncü olabilir mi? Naci Görür değerlendirdi - Resim : 1

"Birçok arkadaşım Marmara’da olan küçük depremle ilgili fikrimi soruyor. Hep söylüyoruz hiç kimse kolay kalay bu deprem öncüdür diyemez. Evet bu üçlük deprem endişe ettiğimiz Kumburgaz Fayı üzerinde ama bu fayın batı ucunda krip nitelikli küçük sarsıntılar ara sıra oluyor. Bu da muhtemelen onlardan biri. Endişe edilecek bir şey olduğunu sanmıyorum. Özellikle gaz çıkışlarına bağlı küçük depremler de Batı Marmara’da yaygın. Sevgiyle. Bu vesile ile bir kez daha tekrarlamak istiyorum: Millet olarak depremleri̇ durduramayız ama deprem dirençli yerleşim alanları yapabiliriz yöneticilerimizden talep edin."

AHMET ERCAN: HENÜZ KIRICI GÜÇ OLAN 6 MİLYAR GİGA TON BİRİKMEDİ

Prof. Dr. Ahmet Ercan ise sosyal medya hesabından depreme ilişkin, "Bugün 19.36’da Kuzey Marmara Silivri önlerinde olan M3,3’lük depremcik, beklenen depremin öncüsü falan değildir. Marmara kabuğu gergin değildir, henüz kırıcı güç olan 6 milyar giga ton birikmemiştir. Nokta" yorumunu yaptı.