Silivri'nin iki yakası bir araya geldi! Silivri Şehir Geçişi Projesi hayata geçiyor

Silivri tarihinin en büyük yatırımı olan Silivri Şehir Geçişi Projesi hayata geçiyor…

Silivri Belediyesinin katkıları ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından projelendirilen Silivri Şehir Geçiş Viyadüğü tamamlandı. Proje ile Silivri’de kronikleşen trafik yoğunluğu da artık tarihe karışacak.

SİLİVRİ TRAFİĞİNİ RAHATLATAN PROJE...

Ülkemiz karayolu ağında Doğu-Batı Aksı üzerinde bulunan halk arasında E-5 olarak bilinen D-100 Devlet Yolu, Avrupa’yı ve Trakya Bölgesindeki illeri İstanbul’a ve Anadolu’ya bağlayan otoyollardan sonra stratejik açıdan en önemli güzergâh. Turizm potansiyeli açısından çok önemli konumda bulundan bölgede hızla artan sanayi tesisleri ve bağlantılı limanlar D-100 Devlet Yolunun önemini arttırmaktaydı. Ayrıca proje güzergahında yer alan Silivri ve Büyükçekmece İlçeleri Marmara fay hattına yakınlığı sebebiyle deprem riski altında yer almakta.

SİLİVRİ E-5 GEÇİŞ PROJESİ VE SİLİVRİ TARİHİNİN EN BÜYÜK YATIRIMI…

Yıllar içinde standardı düşük olan mevcut yolda artan ağır taşıt trafiğiyle birlikte, üstyapıda bozulmalar meydana geldi. Bu bozulmalar nedeniyle yolun servis kabiliyeti düştü. Mevcut trafik yükünü kaldıramayan Mandra, Güzelce, Otogar ve Silivri Şehir Geçiş Altgeçitleri ile Tuzla ve Silivri Otoyol Bağlantı köprülerinin yenilenmesine karar verildi.

“SİLİVRİ’DEKİ TRAFİK YOĞUNLUĞU TARİHE KARIŞACAK”

Yapımı, ATİS Asfalt Taahhüt İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş, tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında ilk etapta Silivri Şehir Merkezinde yaya ve araç trafiğinin en yoğun olduğu kısımdan çalışmalara başlanıldı. Trafik güvenliğini olumsuz etkileyen bozuk kavşak, sinyalizasyon yaya ve tek yönlü araç altgeçitleri yıkıldı.

Projeyle birlikte hali hazırda hemzemin olarak hizmet veren yolun kotu yükseltilerek 321,6 metre viyadük ile şehir geçişi sağlandı. Viyadük altında 2 adet hemzemin kavşak, birçok noktadan yaya geçiş koridorları ve yeni bir rekreasyon alanı kazandırıldı.