Şimdi de Türk dadı furyası... Maaş isteklerini duyan inanamadı! Talepleri ise saymakla bitmez

Son zamanlarda ‘Profesyonel Türk dadı’ furyası başladı. Üniversite eğitimi olmayan dadıların maaşları tecrübelerine göre 30-50 bin TL arasında değişiyor. Dadılar ayrıca ailelerle pazarlığa oturup, belirli şartlar sunuyor. Toplu taşıma kullanmayan dadılar, özel şoförlü araçlarla gezmeyi istiyor.

Şimdi de Türk dadı furyası... Maaş isteklerini duyan inanamadı! Talepleri ise saymakla bitmez

Yabancı dadı adaylarının yerini son zamanlarda Türk dadılar aldı. Geçtiğimiz yıllara oranlara sayıları daha da artan dadıların ücreti dudak uçuklatıyor.

Tecrübeli oldukları için ailelerin tercih ettiği profesyonel Türk dadılar, bebeklere 3 yaşına kadar ilgileniyor; kişisel bakımlarıyla ilgileniyor. Bebeklere, uyku, beslenme ve tuvalet alışkanlığı kazandıran dadıların istekleri ise saymakla bitmiyor.

Ailelerle pazarlığa oturuyorlar

Sabah Gazetesi’nde yer alan habere göre, dadılar ayrıca ailelerle pazarlığa oturup, belirli şartlar sunuyor. Toplu taşıma kullanmayan dadılar, özel şoförlü araçlarla gezmeyi istiyor. Lüks seyahat tutkunu olan dadılar, uçak yolculuklarını da sadece 'business sınıf'ta yapıyor.

Dadıların bazıları ikiz-üçüz-dördüz bazıları prematüre bebekler konusunda uzman. Bazı dadıların kendilerini tanıttığı internet siteleri dahi var. Özgeçmiş ve aldıkları sertifikaları siteye koyan dadılar, çocuk eğitimiyle ilgili kısa bilgilendirmeler de yapıp referanslarını da paylaşıyor.