Şimdi ev alınır mı? Bankalar yarışa girdi! 2021 Şubat ayı güncel faiz oranları...

Bankalar konut kredileri faiz oranlarında güncellemeye gitti. Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank kredi faiz oranları yükseldi. İşte bankaların güncel konut kredi faiz oranları...

Şimdi ev alınır mı? Bankalar yarışa girdi! 2021 Şubat ayı güncel faiz oranları...

Koronavirüs salgını sürecinde artan maliyetlerle el yakan ev fiyatları konut satışlarını önemli ölçüde düşürdü. 2021 yılında ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar "Ev fiyatları düşer mi" sorusunun yanıtı araştırıyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan Aralık 2020 dönemine ilişkin Konut Fiyat Endeksi verilerine göre, Türkiye genelinde geçen ay 173 bin 143 taşınmaz el değiştirdi. Satışlar, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 23 azaldı. 

Gayrimenkul yatırımı özellikle şehirlere göre değişiklik göstereiyor. Harcamalar, ortalama ev ve emlak vergilerine bakıldığında, yıllık olarak hesaplanabiliyor. Yeni bir gayrimenkulün satın alınmasının ardından kira, emlak ve tamirat maliyetleri derken getirinin ilk yılın ardından gelmesi bekleniyor. Gayrimenkule yapılan yatırımın ardından paranın uzun vadede enflasyon verileri ile değer kaybından oluşan bir değer kazancı oluşuyor. Peki, 2021 yılında ev fiyatları ne olur? Konut fiyatları yükselecek mi? İşte detaylar… 

Konut fiyatları artar mı?

Gayrimenkul alacak kişilerin şu dönemi iyi değerlendirmesi gerektiğini belirten Aydemir, fiyatların yüzde 40’a yakın artacağını düşündüklerini söyledi.

Elfi Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Aydemir, 2021 senesinde sektör açısından bakıldığında inşaat maliyetlerinin yüzde 70’e kadar arttığını ve doğal olarak konut fiyatlarının da yukarı doğru çıkmasını beklediklerini belirtti.

Konut kredi faiz oranları

Özkan Aydemir konut fiyatları ile ilgili değerlendirmesinde, 2020 yılı Haziran ayında yapılan 0,64 faiz oranlarının sektörü canladırdığını belirtti. 3 ay gibi bir sürede 600 bin konut satıldığını ifade eden Aydemir, geçen yılın Kasım ayında 1 milyon 393 bin ile tarihin en büyük konut satış istatistiklerinin yakalandığına dikkat çekti.

Konut kredi faizlerinin önemli olduğunu vurgulayan Aydemir, Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında görüldüğünü dile getirerek, konut kredi faizlerinin ileriki zamanlarda yeniden uygulanması gerektiğini düşündüklerini söyledi. 

Geçen yıl satış rekorlarını getiren konut kredi faiz oranları, Şubat 2021 itibarıyla ne kadar oldu? İşte güncel konut kredi faiz oranları...

Halkbank konut kredi faiz oranı yüzde 1.42

Vakıfbank SarıPanjur konut kredisi faiz oranı yüzde 1.40

Ziraat Bankası konut kredi faiz oranı yüzde 1.47