Simpsons dizisi denizaltı olayını da tahmin etmiş

Ünlü kehanetleriyle tanınan The Simpsons dizisi, Titanik enkazının olduğu okyanus dibinde kaybolan denizaltını da tahmin etmiş.

Simpsonlar’ın senaristi Mike Reiss, geçen yıl Titanik’e benzer bir yolculuk yaptı. Reiss, OceanGate Expeditions ile dört dalış gerçekleştirdi ve her seferinde iletişim kesintisi yaşandığını belirtti. Bu açıklamalarından dolayı The Simpsons dizisinin Titanik enkazını tahmin ettiği iddia edildi.

Titan denizaltının Titanik enkazına saplanma endişeleri üzerine, The Simpsons dizisinin 1989’da başlayan bir bölümü benzer bir senaryoya sahip olduğunu hatırlatıldı.

Bölümde aile reisi Homer Simpson, biyolojik babası Mason Fairbanks olduğuna inandığı bir adam tarafından bir maceraya atılıyor. Fairbanks, Homer'ı gemisine çıkarır ve ona batık geminin kayıp zümrüt hazinesi olan "Piso Mojado" dan bahseder. Mason ve Homer sonunda hazineyi bulmak için bireysel denizaltılarla okyanusun derinliklerine gitmeye karar verdiler. Ancak ikili ayrılınca ortalık karışır.

Homer bir mercanın içinde sıkışıp kalır ve damarındaki oksijen azaldıkça bilincini kaybetmeye başlar. Simpsons'ın babası sonunda üç gün sonra bir hastanede uyanır ve çetin sınavdan sağ kurtulur.