Sinan Oğan New York Times’a konuştu! İkinci tur mesajı verdi

ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, 14 Mayıs’taki seçimlerde aldığı oy oranı ile bütün gözleri üzerine çekti. Seçimlerin ikinci turuna ilişkin vereceği karar merak edilen Oğan, ABD’nin önde gelen basın kuruluşlarından New York Times’a konuştu.

Sinan Oğan New York Times’a konuştu! İkinci tur mesajı verdi

Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, 14 Mayıs seçiminde aldığı yüzde 5.17'lik oranla dikkatleri üzerine çekti. İlk turda bitmeyen seçimin ardından Oğan'ın oyları, Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı açısından da büyük önem kazandı. Oğan, ABD'nin öne gelen basın kuruluşlarından New York Times'a dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

 "OY VERENLERİN YÜZDE 70'İ TERCİHİMİ DESTEKLER"

“Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybetti fakat ikinci turda belirleyici olabilir” başlığıyla paylaşılan haberde, Oğan için “Bir anda Türkiye’nin en çok aranan adamı” ifadeleri kullanılırken, Oğan'ın “Günler çok yoğun geçiyor. Son 3 ya da 4 günümü böyle üst düzey isimlerle müzakere ederek geçiriyorum” dediği aktarıldı.

Destekleyeceği adayı açıklaması beklenen Oğan'ın kendisine oy verenlerin yüzde 70’inin kendi tercihini destekleyeceğini dile getirdiği de kaydedildi. 

Gazete ise, uzmanların yorumlarına yer vererek bu iddianın kesin olmadığını ve seçmenin tepki oyu olarak kendisine oy vermiş olabileceği görüşünü savundu. 

Oğan'ın güçlü bir çıkış yaptığını ifade eden New York Times, sağ milliyetçi seçmenin "Türkiye'deki 3,3 milyondan fazla Suriyeli mülteciye karşı sert bir tutum takınılmasını savunuyor" dedi.

“CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OLMAK VARKEN NEDEN BAKAN OLAYIM"

Habere göre, destekleyeceği adaydan üst düzey bir rol istediğini belirten Oğan, “Cumhurbaşkanı yardımcısı olmak varken neden bakan olayım” dedi.

Oğan, mültecilerin sınır dışı edilmesine yönelik kapsamlı bir çalışma ve yeni hükümette üst düzey bir görev istediğini söyledi.

"ERDOĞAN'IN ÇALIŞMA AHLAKINI BEĞENİYORUM"

Sinan Oğan, Erdoğan ve Kılıçdaroğlu hakkındaki görüşlerini de dile getirdi. Oğan, “Erdoğan’ın çalışma ahlakını beğeniyorum fakat karar almadan önce başkalarına yeteri kadar danışmamasını eleştiriyorum” yorumunu yaparken Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan kadar çalışkan olmadığını ancak başkalarının düşüncelerine önem vermesini beğendiğini dile getirdi.

"Sahada çok milliyetçi bir rüzgar estirdik" diyen Oğan'ın, talepleri arasında terörle bağlantılı olduğunu düşündüğü hiçbir siyasi partinin hükümette herhangi bir rolü olmasını istememesi yer alırken "Ben herkesle konuşurum" dedi.