Sınav telaşında olan öğrenciler son düzlükte! Uzmanlar sınav kaygısı için uyarıyor : Stres var panik yok!

Haziran ayı yaklaşırken öğrenciler ve veliler için sınav maratonu gündemin en üst sırasında. Sınav tarihleri yaklaştıkça da, öğrencilerdeki stres seviyesi artıyor. Bu da performansları üzerinde belirleyici bir rol oynuyor. Peki aileler çocuklarına nasıl davranmalı? Öğrenciler sınav stresini nasıl yenebilir? tv100 muhabiri Başak Bilgin uzmanlara sordu.

Sınava yaklaşan süre azaldıkça hem aileler de hem öğrenciler de heyecan ve stres  daha da fazla artıyor. Ancak uzmanlar aile içindeki destekleyici atmosferin önemine dikkat çekiyor.

"ANNE BABA KAYGIYI ÇOK DIŞA VURMAMALI"

Prof.Dr. Nevzat Tarhan "Kaygıyı çok dışa vurursa anne ve baba çocuğu olumsuz etkiliyor. Anne ve baba kaptan gibi değil kılavuz kaptan gibi davransın" açıklamasında bulundu. 

"KAYGI BULAŞICI BİR HASTALIK"

Uzman Psikolog Elvin Akı Konuk ise "Kaygı bulaşıcı bir duygu aslında. Ne kadar kendilerini sakin tutabilirlerse çocuklarla iletişim o noktada daha sağlıklı oluyor.Ailelerin, ergenlerin yanlarında olup onları destekleyici davranmaları çok çok önemli." ifadelerini kullandı.

AKRAN ZORBALIĞI TEHLİKESİ 

Ergen Psikiyatri Uzmanı Melek Gözde Luş,  "Birbirlerini gaza getirmek için yapılan bazı espriler ve yapılan bazı konuşmalar,  çocuğun yaşadığı akran zorbalığının farkında olmak ve önlem almak anne ve babalara düşüyor." dedi.