Sinir hücreleri arasındaki bağlantıları bloke ederek adamı can çekiştirerek öldürüyor. Bunu kesin öğrenin

Kertenkele benzeri bir görünüme sahip olan sert derili semenderler çok küçük gözükseler de ölümcül etkilere sahipler. Tetrodotoksin olarak anılan zehre sahip olan semenderler bir kişiyi ısırdıklarında kişinin sinir hücreleri arasındaki bağlantıların felç edip, açı çekerek ölmesine neden oluyor. 1979'da Oregon'da semender tarafından ısırılan adam, benzer semptomlar göstererek iki saat içerisine hayatını kaybetti.

Sinir hücreleri arasındaki bağlantıları bloke ederek adamı can çekiştirerek öldürüyor. Bunu kesin öğrenin

Sert derili semenderler küçük gözükürler hatta zararsız gibi gelebilirler ama bazı yılanlardan çok daha zehirliler. Küçük canlılar, avcılardan korunmak için etkili zehire sahip toksin üretirler. Bu zehre sahip olan türler birini ısırdığında ise durum çok kötü sonlanabilir.

Sinir hücreleri arasındaki bağlantıları bloke ederek adamı can çekiştirerek öldürüyor. Bunu kesin öğrenin - Resim : 1

ZEHİRLERİ HEMEN ÖLDÜRÜYOR

Tetrodotoksin olarak anılan zehre sahip olan semenderler bir kişiyi ısırdıklarında kişinin sinir hücreleri arasındaki bağlantıların felç edip, açı çekerek ölmesine neden oluyor. Hatta benzer bir olay 1979’da Oregon’da meydana geldi. Semender tarafından ısırılan adam  uyuşma ve karıncalanmadan şikayet etmeye başladı, iki saat içerisinde nefesi kesildi ve hayatını kaybetti.

Sinir hücreleri arasındaki bağlantıları bloke ederek adamı can çekiştirerek öldürüyor. Bunu kesin öğrenin - Resim : 2