Sinop, Kastamonu, Çorum, Samsun, Karabük ve Bartın için günler önce uyarı gelmişti... Çalılıkların arasında görüntülendi

Türkiye'de son dönemde popülasyonlarının arttığı belirlenen ayılardan bir tanesi bu defa da Sinop'un Ayancık ilçesinde vatandaşların cep telefonu kameralarına yansıdı. Yetkililer, Sinop çevresinde bulunan Kastamonu, Çorum, Samsun, Karabük ve Bartın gibi illere önemli bir uyarı geçti. Devasa ayıların ormanda yiyecek bulamayarak insanların yaşam alanlarına yaklaştıkları düşünülüyor.

Son dönemde uzmanlar tarafından ardı ardına uyarılar yapılıyor. Türkiye'de popülasyonları oldukça artan ayılar, özellikle Karadeniz Bölgesi'nde vatandaşlara zor zamanlar yaşatıyor. Doğu Karadeniz'de arıcılık yapan vatandaşların kovanlarını kıran, evlerine girerek talan eden ayılar, şimdi de Batı Karadeniz'de görülmeye başladı.

YOL KENARINDA GÖRÜLDÜ

Sinop’un Ayancık ilçesine bağlı Çaylıoğlu köyü mevkisinde bir boz ayı yiyecek yerken görüntülendi. Yol kenarına oturup aç karnını doyurmaya çalışan ayı bölgeden geçen vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

Sinop, Kastamonu, Çorum, Samsun, Karabük ve Bartın için günler önce uyarı gelmişti... Çalılıkların arasında görüntülendi - Resim : 1

İNSANLARIN YAŞAM ALANLARINA YAKLAŞIYORLAR

Doğal yaşam alanlarında yiyecek bulmak için çaba harcayan vahşi hayvanların insanlarla karşılaşması olağan durumlar arasında yer alıyor. Ayılar, yiyecek bulma konusunda zorluk çektiği zamanlarda insanların yaşam alanlarına yaklaşabiliyor.