Binlerce tomruk Karadeniz’de adacıklar oluşturdu

Sinop’un Ayancık ve Türkeli ilçelerinde etkili olan sel felaketinden sonra denize taşınan binlerce tomruk Karadeniz’de adacıklar oluşturdu.

Sinop’un yaşanan selde binlerce tomruk sel sularıyla birlikte Karadeniz’e ulaştı. Sel sularının çekilmesiyle birlikte Sinop’un Karadeniz sahilleri bu ilçelerden taşınan bölgelerden taşınan tomruklarla kaplandı. Denizde adeta ada oluşturan tomrukların arasından insan cesetleri toplandı. 

 Bölgedeki deniz trafiğini de etkileyen tomruklar akıntıyla birlikte sürüklenmeye devam ediyor. Karaya vuranlar ise ekipler tarafından toplanıyor. Denizde kalanlar ise dehşet verici boyuta ulaştı. Binlerce tomruk Karadeniz’de adacıklar oluşturdu - Resim : 2

"Bu felaketin önemli etkeni tomruklar"

Karadeniz’deki binlerce tomruk çeşitli bölgelerde adacıklar meydana getirdi. Ayancık yolu üzerinden gözlemlenen bu durum vatandaşların da ilgisini çekti. Yoldan geçenler durup tomruk adacıklarının fotoğrafını çekiyor. Sürüklenen tomrukları gözlemliyor.
Bu manzarayı görmeye gelen Ersem Demir, "Deniz aldığını geri getirdi. Bu felaketin önemli etkeni tomruklar bunu herkes biliyor zaten. Bu manzarada felaket ortada yani. Ne diyebilirim bütün selin, Allah tarafından gelir ama yani ona da bir vesile olan bu gördüğünüz ortam yani. Bunlar vesile olmasa belki bu kadar büyük bir hasar görmezdik. Bu kadar acı çekmezdik. Kendi şahsım adına ben çekmiyorum ama çeken insanlar var. Onlarla birlikte bizde çekiyoruz bu acıyı" dedi.