Sırbistan'da karantina protestolarına polis müdahalesi

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da önceki gün başlayan karantina protestoları dün de devam etti. Polis ve eylemciler arasında arbedeler yaşandığı ve polisin sert müdahalesi kameralara yansıdı.

Sırbistan'da son günlerde artan korona virüs (Covid-19) vakalarının ardından hükümetin aldığı sokağa çıkma yasağı kararı protestoların başlamasına neden oldu. Eylemciler parlamento binasına girmiş ve polisin sert müdahalesiyle çok sayıda kişi yaralanmıştı. Sırbistan hükümetinin korona virüsü salgınıyla mücadele kapsamında aldığı tedbirleri protesto etmek için salı günü başlayan gösteriler, dün gece de devam etti.

Polisin şiddeti kameralara yansıdı

Binlerce Sırp göstericinin hükümeti protesto etmek için tekrardan parlamento binasına girmek istemesiyle polisten biber gazıyla müdahale geldi. Çıkan arbedelerde çok sayıda kişi yaralandı.

43 polis, 20 eylemci yaralandı

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuciç dün düzenlediği basın toplantısında, ülkede barışı ve huzuru kimsenin bozmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi. Önceki gün protestolar sırasında 20'nin üzerinde kişi gözaltına alındığı ve 43 polis ile 20 eylemcinin yalandığı açıklanmıştı.

 

 

Görüntü Dökümü

- Gösterilerden detaylar

(Tür: Dış)