Şırnak'ın kar esareti bitmek bilmiyor! Beytüşşebap'ta yaylada mahsur kalan aileler ekipler tarafından kurtarıldı

 Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde kar esareti bitmek bilmiyor. Yoğun kar yağışı sebebi ile yaylada mahsur kalan aileler karla mücadele ekiplerinin yardımları ile kurtarıldı.

Şırnak'ın kar esareti bitmek bilmiyor! Beytüşşebap'ta yaylada mahsur kalan aileler ekipler tarafından kurtarıldı

 Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı tüm yaşamı felç etmiş durumda. Şiddetli kar yağışı ve olumsuz hava koşulları gibi nedenlerden dolayı yaylalarda mahsur kalan 4 aile ile karla mücadele ekiplerinin çabası ile kutarıldı. 

KIŞ ETKİSİNİ SÜRDÜRMEYE DEVAM EDİYOR

İlçede kış etkisini sürdürüyor. Yüksek rakımlı yerleşim yerlerinde kar ve tipi nedeniyle kapanan yollar İl Özel İdaresi ekipleri tarafından açılmaya çalışılıyor. Kar kalınlığının yer yer 3 metreye kadar çıktığı Yeşilöz köyü Faraşin Yaylası'nda ekipler 4 aile için yolları açmaya çalışıyor.

Valiliğe bağlı İl Özel İdare ekipleri Beytüşşebap ilçe merkezine 42 kilometre uzaklıkta bulunan 2235 rakımlı yaylada kalan 4 aile için yolları açmaya çalışıyor. Dozerlerle yolları açan ekiplere kar geçit vermiyor. günlerdir yoğun bir mesai içinde olan ekipler bugün kalan kısmı açmayı hedefliyor.

 

Şırnak'ın kar esareti bitmek bilmiyor! Beytüşşebap'ta yaylada mahsur kalan aileler ekipler tarafından kurtarıldı - Resim : 1