Şırnak'ın karla mücadelesi son bulmuyor! Kar kalınlığı 2 metreyi geçti

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde etkili olan şiddetli kar yağışı sonrasında ilçede her yere beyaza boyandı. Bölgede etkili olan şiddetli kar yağışı sonrasında kar kalınlığı 2 metreyi geçerken birçok vatandaş evinden çıkmakta güçlük yaşadı.

Şırnak'ın karla mücadelesi son bulmuyor! Kar kalınlığı 2 metreyi geçti

Beytüşşebap ilçesinde etkili olan şiddetli kar yağışı bütün kenti etkisi altına almış durumda. Yoğun kar yağışı sonrasın 2 metreyi aşan kar kalınlığı köylerde ve yüksek kesimlerde yaşayan vatandaşları olumsuz etkilemeye devam ediyor.

KAR KALINLIĞI 2 METREYİ AŞTI

Şırnak'ta çetin geçen kış etkisini sürdürüyor. Yüksek rakımlı yerleşim yerleri kar etkisi altında. Beyaz örtüye bürünen Bölücek, Ballı, Güneyyaka, Beşağaç ve Değirmen köylerinde her yer beyazlar içinde kaldı. Kar kalınlığının 2 metreyi geçtiği köylerde vatandaşlar evlerinden çıkamaz hale geldi.

Hayvancılıkla uğraşan Sabri Yiğit köylerinde aylardır karla mücadele ettiklerini söyledi. Yiğit, "Kar kış devam ediyor. Ekiplerimiz sağ olsun sürekli yolları açıyor. Ama kar çok yağdığı için sadece küçükbaş hayvanlarımı beslemekle geçiyor günlerimiz. Kar eridiği vakit bahar gelecek inşallah'' dedi.

 

Şırnak'ın karla mücadelesi son bulmuyor! Kar kalınlığı 2 metreyi geçti - Resim : 1