Şırnak'ta yazdan kalma günün keyfini çıkardılar. Vatandaşlar parklara, bahçelere koştu

Şırnak'a bağlı Cizre ilçesinde yazdan kalma bir gün yaşandı. Çoluğunu çocuğunu alan vatandaşlar, parklar ve bahçelere koşup bu nadir yaşanan havanın tadını çıkardı.

Şırnak'ta yazdan kalma günün keyfini çıkardılar. Vatandaşlar parklara, bahçelere koştu

Şırnak'a bağlı Cizre ilçesinden geçen Dicle Nehri kenarındaki parklara yazdan kalma günde güneşlenmeye gelen vatandaşlar, dökülen yaprakların hüzünlü havasını içlerine çekerek, güneşin ve sarı renkli ağaç yapraklarının kartpostal tadındaki resmini seyrediyor.

Şırnak'ta yazdan kalma günün keyfini çıkardılar. Vatandaşlar parklara, bahçelere koştu - Resim : 1

"BU HAVA HER ZAMAN BULUNMAZ"

Hem Dicle Nehrinde akan suyun verdiği huzur hem de güneşli güzel bir günün tadını doya doya yaşamak için çocukları ile parka geldiklerini ifade eden Zeki Dakak, ”Çok güzel bir gün, bu hava her zaman bulunmaz. Adeta yazı yaşıyoruz. Gençler, yaşlılar parklarda oturuyor. Bu hava her zaman ele geçmez. Tam oturulacak, piknik yapılacak bir hava var. Keşke her zaman böyle olsa. Yaprakların dökülmesi çok güzel duygular uyandırıyor" dedi.

Şırnak'ta yazdan kalma günün keyfini çıkardılar. Vatandaşlar parklara, bahçelere koştu - Resim : 2

BULUNMAZ BİR NİMET

İnsanların ağaca benzediğini belirten Oktay Sezai, "Ağaçlar da aynı şekilde sonbahar aylarına gelince güzelleşip yapraklarını döker. Bu mevsimde bu güneş ihtiyarlar için tabii ki bulunmaz bir nimettir" diye konuştu.