Sivas'ta havadan görüntülendi... Bu fotoğrafın çok başka bir anlamı var

Sivas’ta anneleriyle buluşan kuzuların görüntüleri görenlerin içini ısıttı. İlkbaharın habercisi olarak her sene gerçekleşen bu buluşmada kuzular annelerini kokularından tanırken o anlar dron ile havadan görüntülendi.

Sivas'ta havadan görüntülendi... Bu fotoğrafın çok başka bir anlamı var

Sivas’ın Ulaş İlçesi Kurtlukaya köyünde yaşayan Kaplan ailesi sıcak bir buluşmaya vesile oldu. Aileye ait olan küçükbaş hayvan çiftliğinde ilkbaharın gelmesiyle yüzlerce kuzu doğum yapmaya başladı. O günlerde annelerinden ayrı olan kuzular anneleriyle buluştu.

 Sivas'ta havadan görüntülendi... Bu fotoğrafın çok başka bir anlamı var - Resim : 1

 ANNELERİNİ KOKULARINDAN TANIDILAR 

Kuzuların kokularından tanıdıkları anneleri ile buluşması renkli görüntüler oluşturdu. O anlar dron ile havadan görüntülenirken yetiştirici Nuray Kaplan, küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin en güzel yanının, kuzuların anneleriyle buluştuğu anlar olduğunu söyledi.

 Sivas'ta havadan görüntülendi... Bu fotoğrafın çok başka bir anlamı var - Resim : 2

Yetiştirici Haydar Deniz, her koyunun kendi kuzusunu kokusundan bulduğunu ifade ederek, “ Koyunlar Şubat ayında kuzulamaya başladı ve kuzulamaları devam ediyor, daha bitmedi. 70-80 tane daha kuzulayacak koyun var. Onları sabah akşam birleştiriyoruz. İçeride koyun ve kuzular sürekli kaldığında koyunun hem sütü azalıyor hem de zayıflıyor. Günde 2 kez emzirdikleri zaman daha iyi doyuyorlar. Her koyun kendi kuzusunu kokusundan buluyor. Her kuzunun kokusu farklı ve koyunlar kuzularını kokularından buluyorlar. Farklı bir hayvan yanına geldiği zaman burnuyla vurarak gönderiyor” dedi.

Sivas'ta havadan görüntülendi... Bu fotoğrafın çok başka bir anlamı var - Resim : 3